ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE-  Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve başladığı ilk 550 günü anlatan bir program gerçekleştirdi. Programda, İzmir’de gerçekleştirdiği ve hedeflediği projelerinden bahseden Soyer’e, AKP cephesinden sert tepki geldi. AKP’lilerin Soyer çıkışının ardından CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da, Mahmut Atilla Kaya’ya tepki gösterdi.  

'SİYASİ NEDENLERLE KÜÇÜMSEYENLER OLACAKTIR'

İzmir Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Tunç Soyer’in 550 günün değerlendirdiği toplantıda sadece “hayal sattığını” ifade etmişti. Hızal’ın açıklamasına yönelik Tunç Soyer, her hafta başında sosyal medya hesaplarından yayınladığı 'Başkanın Günlüğü' videosunda,  Hızal’ın eleştirisine yanıt verdi. Soyer, “ Elbette bu yapılanları az bulanlar, eleştirenler, siyasi nedenlerle küçümsemeye kalkanlar, kıskançlıkla karalamaya çalışanlar olacaktır” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN SÖYLEMLERİ İÇİN PAYLAŞILAN FOTOĞRAFI SOYER İÇİN KULLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Avrupa ülkeleri bizi kıskanıyor' ifadelerini kullandığı zaman muhalefet cephesi tarafından aslında batmakta olan ülke ekonomisini anlatan  bir tekne fotoğrafı paylaşılıyordu. 

AKP'li Mahmut Atilla Kaya ise batmakta olan bu tekne fotoğrafını Tunç Soyere’e yönelik kullandı. Kaya, şu ifadelerde bulundu:

“Eleştiriye, farklı görüşlere tahammül edemeyen, tek başına yönettiği İzmir'in bomboş geçen 550 gününü sahnede tek başına anlatan CHP’li Tunç Soyer, ‘beni kıskanıyorlar’ demiş”

'SENİ ANLAMADIĞIMIZI SANMA'

Mahmut Atilla Kaya’ya tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, sosyal medya hesabından, “Seni anlamadığımızı sanma. İlinde yerel seçimlerde başarısız olmuş bir siyasetçinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı her işe muhalefet etme refleksini de doğal karşılıyorum. Ama tahribat meselesine gelince 18 yılda Türkiye’ye yaşattığınız tahribatı asıl kafasına ‘keyif çayı’ attığınız vatandaşa bir sorun” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi