AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ve Atila Sertel’in Meclis’te vekillere dağıttığı Atatürk imzalı maskeler için “Naylondan yapmışlar, tüm CHP milletvekilleri ‘Nefes alamıyoruz kardeşim’ diyerek çıkarıp attı. İnanmazsanız açın TV’yi. Ayrıca üzerinde Bayrağımızın ve Atatürk imzasının bulunduğu çöpe atılacak bir materyal üretmek hangi zekanın ürünü? Çöpe atmazsa çerçevetecekler mi?” ifadelerini kullandı.

Sertel'den yanıt

Turan’a yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel AKP mitingleri sonrası çekilen fotoğrafları paylaşarak tepki gösterdi.

Sertel; şu sözleri kullandı ‘’Meclis’in 48 gün aradan sonra açılışında üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk’ümüzün imzasının bulunduğu kırmızı-beyaz maskeleri İzmir’den ben getirdim. Meclis’te tüm milletvekili arkadaşlarıma tek tek dağıttım ayrıca bu tweti atan kişiye de bir paket verdim. Aldı ve teşekkür etti. Sonra bir tweet atmış ve maskenin çöpe atılacağından söz etmiş. Aklı başında olan hiç kimse üzerinde bayrak ve Atatürk imzası olan maskeyi çöpe atmaz, o günün anısı olarak saklar. Çöpe bayrak atmak, hatta üzerine basmak konusunda ise AKP’nin sicili kirlidir. Fotoğraflara bakın

Kendilerini “Milli ve Yerli” olarak tanımlayanların her miting sonrası kendilerine dağıtılan Türk bayrağını ve üzerinde AKP logosu bulunan sopalı bezleri yere attıkları çok tepki çekmiştir. Trabzon’da Ülkücü gençler AKP’lilerin attıkları bayrakları toplamış ve yıkamıştır.

Bülent Turan beyefendi bize akıl öğreteceğine AKP tabanına bayrağımıza olan sevgiyi ve saygıyı kavratmaya çalış, yerlerde Türk bayrağı görmeyelim. Gezide milyonlarca insan her büyük toplantı sonrası meydanları, parkları tertemiz bırakmıştı. Biraz ders alın, temiz olun.

Tüm tartışmaların ardından maske atışmasına İl Gençlik Kolları Başkanları da katıldı. CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan Atatürk imzalı maske ile fotoğrafını paylaşarak şu ifadeleri kullandı;

‘’ “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinde yürüyen, emanetlerinin bekçileriyiz. Her şartta ve her koşulda Bayrağımızı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü taşımaktan onur duyarız.Teşekkürler İzmir Büyükşehir Belediyesi… Teşekkürler Tunç Soyer”.

Sosyal medya hesabından Uyan’ın maskeli fotoğrafını paylaşan AK Parti İl Gençlik Kolu Başkanı Eyüp Kadir İnan ise “Duyduğum esaslı bir diyalog...Rocky maçlarında ‘’ABD’’ Bayraklı şortunu giyer... Filmi izleyen küçüğümüz sorar... Bizde neden Türk Bayraklı şort yapmıyorlar? Ve yanıt gelir: Bizde BAYRAK çöpe atılmaz!” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi