İZ GAZETE - Eski Meclis Başkanı AKP’li İsmail Kahraman’ın "Dindar anayasa yapalım, ilk dört madde değişebilir” sözlerinin yankıları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AKP’nin grup toplantısında "İlk 4 maddeyi değiştirmek Kılıçdaroğlu'nun fikri mi?" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine CHP Lideri, ‘’AK Parti’nin ileri gelenleri “Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini” talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen!’ sözleriyle yanıt verdi.

AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıllar önce şimdilerde yayın hayatına devam etmeyen İMC TV’de yaptığı anayasa hakkındaki konuşmalarını içeren bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu programda anayasayı değiştirme yönünde fikir beyan ederken, ‘2. ve 3. maddeleri mesela’ sorusuna ‘tabi’ yanıtını veriyor. Söz konusu videoyu hatırlatan Dağ sosyal medya hesabından şu sözleri kullandı, ‘’Hal ve tavırlarınız gösteriyor ki B12 eksikliğiniz olabilir. Sanıyoruz ki bazı şeyleri unutuyorsunuz. Kim ne demiş, hatırlatalım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu.


Dağ’ın sözlerine CHP isimlerden tepkiler geldi. İzmir Milletvekili Mahir Polat, ‘’Bak Hamza Dağ, İlk altı ayda çinko beyin gelişimi için çok önemli. Tabi siz burundan pudra alınca sıkıntı bariz ortaya çıkıyor.’ ifadelerini kullandı.

CHP’nin bir diğer İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, ‘Sayın Hamza Dağ’ın Genel Başkanımız Hakkında Söyledikleri Sözlere Cevaben…

Cümlenin başını sonunu dinlemeden, neyi nasıl cımbızlasak da, kullansak derdinde olmanız; ne kadar korktuğunuzun göstergesi.

Ülkemizin Ana muhalefet liderine laf söyleyeceğine; git kendi Genel Başkanına sor bakalım: Durdurulamayan Enflasyonu, artan işsizliği, geri dönmeyen 750 milyon dolarlık kredileri, buharlaşan 128 Milyar doları, mafyadan ayda 10.000 dolar alan siyasetçinin kim olduğunu? Daha yazayım mı? Bırakın gündem değiştirme çabalarını. Bir an önce sandığa gidin…’ sözleriyle Hamza Dağ’a tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi