Gizem TABAN/İZ GAZETE- Gaziantep’in Karkamış ilçesinde meydana gelen terör saldırısında; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi CHP Meclis Üyesi İbrahim Ulaş Polat’ın yeğeni 5 yaşındaki Hasan Karataş da hayatını kaybetti. Karataş’ın cenazesi 22 Kasım Salı Günü Karkamış Mezarlığı’nda toprağa verildi. Polat Ailesi, 25     Kasım’da İzmir’in Bornova ilçesinde yer alan Portakal Kafe’de Karataş için taziyeleri kabul etti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İz Medya İmtiyaz Sahibi Ümit Kartal, CHP’nin; il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, il ve ilçe kadın ile gençlik kolları başkan ve yöneticileri, CHP’li ilçe belediye başkanları, CHP’li belediye meclis üyeleri, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın temsilcileri, İzmir Ticaret Odası yöneticileri, Mali Müşavirler Odası yöneticileri, muhtarlar, farklı siyasi partilerin temsilcileri, meslek odaları ve STK’ların temsilcileri, partililer ve vatandaşlar, taziyede yer alarak Polat Ailesi’nin acısını paylaştı.

‘İNSANLAR ACIDA BİRLEŞİYOR’

Taziye duygularını İz Gazete ile paylaşan CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Memleketim Gaziantep’in Karkamış ilçesine düşen havan topları sonucunda yeğenimizi kaybettik. Dostlarımız acımızı paylaşmak için yanımızdalar. İzmir’de de Türkiye’nin her yerinde de insanlar acıda birleşiyor, acıyı paylaşıyorlar. Acı üzerinden rant devşirmeye lanet ediyoruz. Terörün her türlüsüne lanet ediyoruz. Hani, ‘Ateş düştüğü yeri yakar’ derler ya, terör saldırılarında ateş Türkiye’yi yakıyor. Buna tanık olduk. Bizim milletimiz irfanı büyük bir millet, neyin ne olduğunu biliyor, acıda bir araya gelmeyi biliyor. Onun için tüm milletimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi CHP Meclis Üyesi İbrahim Ulaş Polat, “Acımızı paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Acımız büyük… Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

‘TERÖRÜ LANETLİYORUZ’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Karkamış’ta meydana gelen bombalı saldırı sonucunda İzmir Milletvekilimiz Mahir Polat ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyemiz İbrahim Ulaş Polat, yeğenini kaybetti. Bu saldırıda hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, sabır diliyorum. Bugün de İl Örgütümüz, Bornovalı ve İzmirli hemşerilerimiz baş sağlığı ve taziye duygularını, paylaşmak için buradalar. Terörden ve terör yöntemlerinden medet umanlar hiçbir şekilde umduklarını bulamayacaklar. Bundan bir beklenti içine girenler varsa, bu beklentileri boşa çıkacak. Çünkü milletimiz bu konuda her zaman sağ duyulu… Nereden ve kim tarafından gelirse gelsin terörü lanetliyoruz” açıklamalarında bulundu. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da “Ülkemizin ve Polat Ailesi’nin başı sağ olsun. Bunun hesabının, 2023 yılından itibaren çok derin bir şekilde sorulacağını bekliyorum. Gerçekten büyük bir acı… Ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi