İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Marmaris'te düzenlenen Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı son gününde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Moderatörlüğünü gazeteci Barış Terkoğlu'nun yaptığı soru cevap oturumunda çok sayıda gazeteci Kemal Kılıçdaroğlu'na sorularını yöneltti.

İz Medya Yayınlar Koordinatörü Murat Attila'nın, "İzmir'de başlatılan yerel medya-yerel yönetim iş birliği sonucu Büyükşehir Belediyesi meclis karar özetlerini yerel gazetelerde yayınlayarak destek oluyor. Bu iş birliğinin bir model olarak diğer CHP'li belediyeler tarafından da uygulanmasını talep ediyoruz, bu konuda bir talimatınız olur mu?" sorusuna verdiği cevap çalıştayın en somut kazanımı oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel medyanın destek taleplerine karşılık, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'de uygulamaya geçirdiği Meclis Karar Özetleri uygulamasını inceleyeceğini, konu hakkında Tunç Soyer'den bilgi alacağını söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca CHP'li 11 Büyükşehir Belediye başkanının katılacağı ilk toplantıda bu konuyu masaya getireceğini ve kısa sürede uygulamaya koyulacağının müjdesini de verdi. Kılıçdaroğlu, İGC Başkanı Dilek Gappi'nin ilçe belediyelerinin de dahil edilmesi talebine de "İlk önce büyükşehirlerden başlayalım, devamını da getiririz" dedi.



(Murat Attila-İz Medya Yayınlar Koordinatörü, Kemal Kılıçdaroğlu-CHP Genel Başkanı)

Editör: Haber Merkezi