Yerel seçimlere kısa bir süre kala bir çok yerde aday isimleri netleşmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıkladı. AKP’nin adayı il başkanı İbrahim Güler oldu.

2014 yılında Antakya Belediyesinin AKP’li eski başkanı Lütfü Savaş’ın Kılıçdaroğlu’nun davetiyle CHP’ye geçmesiyle Büyükşehir Belediyesi’ni CHP kazanmıştı. 2014 yılından beri CHP’li Lütfü Savaş’ın yönettiği kentte Savaş’ın eski AKP’li olmasından dolayı parti tabanında gerilim sürüyor. İddiaya göre CHP’nin Hatay il ve ilçe örgütleri bu dönem Lütfü Savaş’ın aday olmasını istemiyor.

EĞİLİM YOKLAMASINDAN BÖKE ÇIKTI

Has Gazete'nin iddiasına göre, Geçtiğimiz günlerde Hatay Büyükşehir adayını belirlemek üzere eğilim yoklaması amacıyla kente gelen CHP heyetinden önemli bir isim ‘’Bu dönem Lütfü Savaş’ın işi çok zor, Selin Sayek Böke’ ismi parti tabanında ve kentte yer alan sivil toplum örgütleri arasında oldukça konuşuluyor. Bizim edindiğimiz izlenim Selin Sayek Böke isminin diğer adaylara göre açık ara önde olduğu yönünde’’dedi.

Selin Sayek Böke’nin CHP’nin sol kanadında yer alması ve Hatay da CHP üyelerininde kendini ‘sol kanat’ içerisinde tarif ediyor olmasından kaynaklı CHP tabanında Böke’nin aday olarak gösterilmesi son günlerde artan biçimde konuşulduğu iddia edildi.

Editör: Haber Merkezi