İZ GAZETE - 31 Mart paazar günü yapılan yerel seçimler sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu'nun oldu. Ekrem İmamoğlu, AKP'li Binali Yıldırım'ı %48.79 oy oranı ile geçti. 

Dün akşam saatlerinde İstanbul'da yeni bir gelişme yaşandı. Bazı oylara itiraz edildi bazılarının da sayımı yeniden yapıldı. CHP İzmir Milletvekillleri ise İstanbul'da oy sayımlarının başında durarak yurttaşların oylarına sahip çıkıyor. 

CHP İZMİR MİLLETVEKİLLERİ HALKIN İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR

Üsküdar'daki İlçe Seçim Kurulu'nda nöbet tutan Selin Sayek Böke, sosyal medya hesabından 'Hiç merak etmeyin. Sonuna kadar hakkımızı savunacağız." açıklamasını yaptı. 

Ednan Arslan da sosyal medyadan bir paylaşım yaparak, İstanbul'da oyların başında nöbet tuttuğunu belirtti. 

İstanbul'daki İzmir Milletvekillerinden olan Murat Bakan "Sandıkta kazandığımız seçimleri farklı oyunlarla kaybetmemek için, seçim sonuçlarına sahip çıkmak için İstanbul'a geldim. Muğla vekilimiz Burak Erbay ile birlikte nöbetteyiz. Sadece kendi oylarımıza değil tüm seçmenlerin oylarına, sandıktan çıkan seçmen iradesine sahip çıkıyoruz." açıklamasını yaptı. 

ÇELEBİ DUYURDU: İMAMOĞLU'NA +450 OY!

Mehmet Ali Çelebi de oy nöbetindeki bir başka İzmir Milletvekili. Önce Sultanbeyli'deki seçim kurulunda nöbet tutan Çelebi daha sonra Esenler seçim kuruluna geldi. Kadıköy'deki ilçe seçim kurulundan da bilgi veren Çelebi, İmamoğlu lehine +450 oy geldiğini duyurdu. Çelebi "Uyumak yok, mazbataya kadar devam!" diyerek de nöbet çağrısında bulundu. 

CHP eski Milletvekili Zeynep Altıok ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ak-Trollerin ve havuz medyasının derdini anlıyoruz. Haraca bağladıkları belediye şirketlerinden aktarılan paralar kesilecek. Hırsızlıkları ortaya çıkacak. Saldırganlaşmaları, çirkefleşmeleri, öfkeleri bu yüzden. Ne yapsanız nafile.. İstanbul'a baharın gelişini engelleyemezsiniz.!" ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi