CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Ali Yiğit, Denizli Milletvekili Melike Basmacı ile KayseriMilletvekili Çetin Arık, parti il binası önünde partililere seslendi.

"HERKES İŞ TAKİBİNE BAŞLIYOR"

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit aslen Kayserili olduğunu belirterek, uzun bir aradan sonra hemşerileriyle buluştuğunu kaydetti. AKP'li milletvekillerinin Meclis’te iş takibi yaptıklarını öne süren Yiğit, şunları söyledi: ''Aklını orada kiraya vermiş AKP milletvekilleri var. CHP’li vekiller her gün orada kendi ilinin, çiftçinin sorunlarını gündeme getirmeye çalışıyorlar, ülkenin sorunlarını gündeme getirmeye çalışıyorlar ama onlar sadece geliyorlar yoklamayı veriyorlar, bir 10 dakika duruyorlar ve herkes iş takibine başlıyor. Ama bizler gidiyoruz, ilçemizin, bölgemizin sorunlarını gündeme taşımaya çalışıyoruz."
 

"GEREKİRSE İZMİR AYRILSIN"
Avrupa Birliği’ne yönelik yapılan bazı açıklamalara da tepki gösteren Yiğit, "Cumhurbaşkanı, Başbakan kafa tutuyor, Dışişleri kafa tutuyor. 'Avrupa Birliği’ni istemiyoruz' diyorlar. 57 yıl bu kapıda bekledik. AB’ye girmek için kanun değişiklikleri yaptık yüzlerce. Biz Avrupalı olmaya hazırız. Hele İzmirliler bu işe çok hazırlar. Orası demokrasiye açılan, Avrupa’ya açılan bir kapı gibidir. Biz bazen diyoruz ki 'Gerekirse de İzmir ayrılsın' yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı. Biz Avrupalı olmaya çalışıyoruz. Türkiye’de yaşayan demokrat, aydın, çağdaş insanlar Avrupalı olmaya hazır'' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi