Ekonomiye yoğunlaşmayı beklerken tekrar seçim havasına girilmesini doğru bulmayan iş dünyası temsilcileri, her şeye rağmen halkın seçimlerde gerekli duyarlılığı göstereceğine inandıkları vurguladı.

BASİFED BAŞKANI SEDA KAYA ÖSEN:

2019’da yapılması planlanan genel seçimlerin ani bir değişiklikle 2018 yılına alınması, üstelik kısa bir zaman diliminde seçim tarihinin 24 Haziran 2018 olarak belirlenmesi beklemediğimiz bir karardı. İş dünyası olarak yapısal reformlar beklerken öne çekilen seçimlerin ekonomiyi olumlu etkileyeceğini düşünmüyoruz. 2018 yılının gerekli çalışmaların yapıldığı, enflasyonla mücadelenin gündeme geldiği bir yıl olacağını düşünüyorduk. İş dünyası olarak Türkiye’de gündemin seçimden ziyade yapısal reformlar olmasını tercih ediyoruz. Şartlar ne olursa olsun kazananın Türkiye olmasını temenni eder, hayırlı olmasını dilerim.

TÜGİAD EGE ŞUBA BAŞKANI CAN YAVAŞ:

Alınan bir karar dolayısıyla ülkemizin için hayırlı olsun. Milletimiz en doğru kararı verecektir. Bu sürecin ekonomi hedeflerinden ve yapısal reform hedeflerinden uzaklaştırmaması temenni ederim. Seçim sonrası da vakit kaybedilmeden ekonomi gündemine dönülmesini arzu ediyorum.

EGE GİYİM SANAYİİCLERİ DERNEĞİ BAŞKANI ATINÇ ABAY:

Erken seçim kararı iş dünyası için de sürpriz bir karar oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her zaman normal tarihinde seçim olacak derken, Muhalefet Partisi Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklaması ile bir iki gün içinde böyle bir karar alınması bizde de şaşkınlık yarattı. Ancak iş dünyası olarak seçime odaklı bir iş yapmadığımız için işimizin başında devam ediyoruz. Bu kararın iş dünyası ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Seçimler sonrasında istikrarlı bir şekilde iş dünyası ve ticaret hayatının devamı için yapılması gerekenleri hükümetimizin yapacağına inanıyoruz.

EGİKAD BAŞKANI NİLHAN ANTİTOROS:

24 Haziran'da secim kararının alınması herkes için sürpriz oldu. Ekonomi ve piyasalar seçim dönemlerini sevmez. Bu açıdan bakınca 2 ay sonra seçim haleti ruhiyesinden çıkıp yapısal reformlara odaklanma imkanı yakalayacagız diyebiliriz. Umuyorum ki adaletli, tartışmalardan uzak huzurlu bir seçim dönemi yaşarız.

İZİKAD BAŞKANI HURİYE SERTER:

Türk toplumu olarak sürekli seçim atmosferinde yaşar olduk. 2019 da yapılacağı üzerine basa basa ifade edilen seçimin bir anda 2 ay sonraya alınması bizi şaşırttı. Ancak siyasilerimiz kararı almışlar. Biz de millet olarak seçimde oyumuzu kullanacağız. Sandığa gidilmesi böyle seçimlerde çok önemlidir. Türk halkının bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceğini düşünüyorum. Umarım seçim ardından zaman geçirilmeden ekonomide yaşanan sıkıntıların aşacak yapısal reformlar hayata geçirilir.

EGOD BAŞKANI MUSTAFA AKKALAY:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önerisi ile gündeme gelen ve İktidar cephesinde hızlı bir şekilde karşılık bulan erken seçim kararı, herkeste olduğu gibi bizde de şaşkınlık yarattı. Seçimler umarım ülkemize hayırlı olur. Otomotiv sektörü bu yıl iyi bir ivme yakalamıştı, umuyorum ki seçim süreci bağımsız hukuk kuralları içinde, demokrasinin hakim olduğu bir ortamda hızlı ve huzurlu bir şekilde sona erer. Tüm sektörlerde olduğu gibi bizim sektörümüzde kaldığı yerden yoluna devam eder.

ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ DERNEĞİ BAŞKANI SERDAR GÖKHAN ARIKAN:

Erken seçim kararı ülke için hayırlı oldu. Ülke ekonomisi için güzel bir hareketlilik getireceğine inanıyorum. Erken seçimin bir an önce yapılarak seçimin gündemden düşmesi yapılması gereken ekonomik reformlar açısından da fırsat yaratacaktır. Seçimden sonra bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını düşünüyorum. Halkımızın da seçimde en doğru kararı vereceğine inancım tam.

KESİAD BAŞKANI ZEKİ YÖNDEM:

Erken seçim kararı hayırlı olsun. Biz sanayiciler için bu karar iyi oldu. Sanayiciler belirsizlikleri sevmezler. Biz sanayiciler bedenini taşın altına koyan insanlarız. Seçimden sonra alınacak kararlar bizler için önümüzü görmek açısından daha faydalı olacaktır.

Editör: Haber Merkezi