TUGAY CAN / YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE- Ankara'daki ziyaretleri sırasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ziyaret eden kafile ayrıca İyi Parti Genel Merkezi'nde İyi Parti Lideri Meral Akşener'e ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde ise Başkan Mansur Yavaş'a ziyarette bulundu. Belediye Başkanları, Ankara ziyaretlerini Anıtkabir'de sonlandırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Anıtkabir Özel Defterine yazdı.

TOPLANTI BASINA KAPALI GERÇEKLEŞTİ

İzmirli Belediye Başkanları'nın ilk durağı Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Önceden planlananın aksine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi yerine TBMM'de gerçekleşen ziyarete Belediye Başkanlarının eşleri de katılırken, CHP Lideri ile Belediye Başkanları arasındaki görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. Toplantı sonrasında basına  açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Gayet güzel bir toplantı oldu. Demokrasinin güzelliği de bu. Geldiler Ankara'ya, burada belirli yerleri ziyaret edecekler. Anıtkabir'e gidecekler. Daha sonra İzmir'e dönecekler. Hepsinin morali çok iyi. Hizmet verme aşkıyla doldular. Dolayısıyla güzel şeyler yapacaklar, göreceksiniz" dedi.

İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE ÇIRAY VE DERVİŞOĞLU SÜRPRİZİ

Kafile sonrasında İyi Parti Genel Merkezi'nde İyi Parti  Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Ziyarette ayrıca İyi Parti İzmir milletvekilleri Aytun Çıray ve Müsavat Dervişoğlu da bulunurken Akşener'in İzmir'in kadın belediye başkanları ile yakından ilgilendiği gözlemlendi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Millet ittifakının İzmir Belediye Başkanları ile bir araya gelen Akşener, ziyaret için teşekkürlerini iletti.
 

İYİ PARTİLİ TİRE BELEDİYE BAŞKANI DA KATILDI                   

Millet İttifakının İzmirli Belediye Başkalarının Ankara ziyaretlerine ayrıca Tire'nin İyi Partili Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da katıldı. Öte yandan kafilenin İyi Parti ziyaretinde İyi Parti'nin İzmir milletvekilleri Aytun Çıray ve Müsavat Dervişoğlu'nun da katılması dikkat çekti.

MANSUR YAVAŞ'I DA ZİYARET ETTİLER  

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret  eden heyet aynı  zamanda burada Ankara seçimlerinde  ipi göğüsleyen Yavaş'ı kutladı. İzmir'in Belediye Başkanları ile tek tek sohbet eden Yavaş heyete ziyaret icn teşekkür etti.

'İZMİR'İN GÜZEL KALPLİ İNSANLARININ YÜREĞİNDESİNİZ'

Yoğun sağanak yağış altında gerçekleşen Anıtkabir ziyaretinde ise Tunç Soyer, Ata'nın kabrine çelenk bıraktı. Anıtkabir Özel Defterine de yazan Soyer, törenin ardından ayrıca 2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün de kabrine ziyaret gerçekleştirdi. Soyer Anıtkabir Defteri'ne yazdıklarında yirmi beş Belediye Başkanı ile söz vermeye geldiklerini belirterek, "Biliyoruz ki siz İzmir'in güzel kalpli insanlarının her daim yüreğindesiniz. Gücümüzün kaynağı bu aziz hatıranıza şerefle ve gururla sahip çıkacağız. Rahat uyuyun emanetinizi canımız gibi koruyacağız." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi