İZ GAZETE - Candaş Tolga  Işık bugünkü köşesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 3 isim olduğunu iddia etti. Işık'ın köşesinin ilgili bölümü:

"Anketler Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun önüne yavaş yavaş geliyor. Öncelikle şunu belirtelim İzmir Büyükşehir belediye başkanını belirleyen tek kriter bu anket sonuçları değil.

Başta İzmir olmak üzere milletvekillerinin kanaati, il teşkilatının tepkisi, ilçe belediye başkanlarının değerlendirmeleri ve İzmir’de saha araştırması yapan Genel Merkez temsilcilerinin analizi de adayı belirleyen unsurlar arasında. Peki tüm bu veriler ne diyor?

Bugün yarın tamamlanacak büyük bir anket daha var ancak şu ana kadar yapılan anketlerin tamamında birinci çıkan isim Tuncay Özkan. İzmir’de sanatçılar, aydınlar, akademisyenler gibi etkili camianın istediği isim ise Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer.

İlçe belediye başkanları ise İzmir’in en kıdemli belediye başkanı olan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’u istiyor. İl teşkilatında ortaya çıkan eğilim İzmir’e bir milletvekilinin belediye başkanı yapılmamasından yana...

Genel Merkez’in sahada dolaşan temsilcileri de bu eğilimi parti yönetimine önemle aktardı. Özetle; bu tabloya bakınca İzmir’de aday olma ihtimali güçlü 3 isim var: Tuncay Özkan, Tunç Soyer ve Abdül Batur.

Tabii Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tercihi de önemli ancak son kararı Parti Meclisi verecek. Ancak benim gördüğüm, duyduğum ve anladığım kadarıyla bu 3 isim arasında aday olmaya 1 adım daha yakın isim Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer."

Editör: Haber Merkezi