NAZMİCAN ARSLAN / İZGAZETE - İzmir’de örgütlenme ile ilgili bir problemlerinin kalmadığını belirten Yıldırım Ulupınar, 17 Şubat’ta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımı ile il binasının açılışını gerçekleştireceklerini belirtti. Açılıştan sonra izleyecekleri yol haritası hakkında bilgiler veren Başkan Ulupınar, “Bir hedef koyuyoruz ortaya hem genelde hem yerelde iktidara talip bir siyasi partiyiz. Bununla ilgili çok ciddi bir çalışmanın içine gireceğiz. Şu an daha sokağa çıkamadık. Açılışımızdan sonra sokağa çıkmaya başlayacağız. Bundan sonra sokağa çıktığımızda planlarımızı ve projelerimizi inşallah göreceksiniz” dedi.

“ORTADA BİR KÜREKÇİ KAVGASI VAR”

İzmir’in CHP’nin kalesi olarak nitelendirilmesine karşı çıkan Yıldırım Ulupınar, “İzmir hiç kimsenin arka bahçesi değil. Hiç kimsenin kalesi de değil. Bunun bir tek sebebi var İzmir’i AKP’ye teslim etmemek. İki partide durumunda memnun tek kale oynuyorlar. Ortada bir kürekçi kavgası var. AKP gelmesin diye millet CHP’ye oy veriyor. Alternatif bir siyasi parti çıkmadığı içinde CHP’ye oy veriyor. Ama şimdi öyle değil. Şimdi İyi Parti olarak bizi hem genel hem yerelde iktidar alternatifi gördükleri için bundan sonra kimse İzmir’i CHP’nin kalesi gibi söylemin içine alamaz” diye konuştu.

“SİYASİ RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞMIYORUZ”

Türkiye gündeminin sıcak konusu olan Afrin operasyonuna dair değerlendirmede bulunan Yıldırım Ulupınar, bu olaydan siyasi bir rant elde etmeye çalışmadıkları ifade etti. Afrin operasyonu neden bu hale geldi tartışmasını dondurduklarını ve bir kenara bıraktıkları söyleyen Yıldırım Ulupınar sözlerine şöyle devam etti: “Şu anda Türk askerimiz orada ciddi bir operasyonun içinde olduğu için söyleyebileceğim tek bir şey var. Allah Mehmetçiğimizin tırnağına taş değdirmeden geri döndürmeyi nasip etsin. Bayrağı oraya diksin, hedeflerimiz gerçekleşsin. Şu anda tek temennimiz istediğimiz bu. Sonra neden olay buraya kadar geldi tartışması yapılır. Ama o gün bugün değil. Bugün bu tartışmaları yapmak doğru değil”

“DEMOKRASİ ADI ÜSTÜNDEN DEMOKRASİ”

Seçim sistemi değişikliklerinin demokrasi endeksi değişmesi savunan Yıldırım Ulupınar, konuşmasını şöyle tamamladı: “Demokrasiyi kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirmek Türkiye’ye bir şey kazandırmaz. Demokrasi adı üstünden demokrasi. Herkesin eşit olarak faydalanabileceği bir sistemdir. Bugün KHK’lerle istediğimi yapabilirim düşüncesi ile hareket etmek Türkiye’ye bir şey getirmez. Türkiye’de seçim sistemi ve siyasi partiler kanununun gerçekten değişmesi gerekiyor. Ama bu bir siyasi partiye endeksli değil, demokrasi endeksli değişmesi lazım”

Editör: Haber Merkezi