YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yapılanlar tesadüf değildir diyerek, “Yaz okulu adı altında özel öğretmenler özel müfredatlı öğrenciler farklı okullardan kaydırılarak burada dini eğitim verilmeye çalışılıyor. Bu okulun zaten kendi içinde din dersleri veriliyor. Buna ekstra bir güç olarak yapmanın işareti geçen günlerde birilerinin ‘Yeni devlet kuruyoruz. Kurucusu Tayyip Erdoğan’dır’ demeleridir. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i bitirdiler, batırdılar şimdi yeni bir devlet kurduklarını iddia ediyorlar. Böyle bir şey yok tabi. Biz Cumhuriyet’i yıktırtmadık ki size yeni bir devlet kurduralım. Burada da Atatürk Lisesi’ni seçerek farklı bir imaj vermeye çalışıyorlar, halkın tepkisini ölçmeye çalışıyorlar. Görüldüğü gibi bizler buradayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Türkiye şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz.’ Çocuklarımızın bilim ışığında eğitim almasını istiyoruz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, bilim ışığından ayrılmamalıyız diyerek, “Bizim eğitim sistemimizin asla ne vakıflara ne de cemaatlere ihtiyacı yoktur. 15 yıldır eğitimde sürekli bir şeyler değiştiriyorlar, sistemi allak bullak ettiler. Eğitim ve dinin ayrılması gerekir. Bizlerde Müslüman’ız ama benim bunu evimde ya da cami de yapmam gerekir. Bu yüzden eğitim sisteminin cemaatlerden vakıflardan arındırılması lazım.”dedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Atatürk Lisesi’nin Türkiye’de çağdaş, laik eğitim veren en önemli okullardan biri olduğunu belirterek, “Bu okullardan mezun olanların yüzde doksanı üniversite kazanan ve çok önemli yerlerde görev yapan insanlar. Bu okulun içini boşaltmak ve imam hatip yapmak istemektedirler. Sabahçı ve öğlenci yaparak kız erkek ayrı okutmak istemektedirler. Aslında burasıyla alakalı değil Türkiye’deki bütün okulları imam hatip yapmak istemektedirler. Buna karşı sahip çıkıyoruz. Atatürk Lisesi çağdaş, bilimsel ve laik eğitime devam edecektir.”diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, hükümetin yaptığı milli eğitim politikalarında çok büyük haksızlar ve tutarsızlıklar olduğunu kaydederek, “Cumhuriyetimizin değerlerine yakışmayan uygulamalar yapılıyor. Atatürk Lisesi bizim için çok değerli bir okul, onun için tarihsel değerine uygun hareket edilmesi gerekir. Bu okulun vakıflarla ilişkilendirilmesini, çarpık ve gerici zihniyetin alet edilmesini İzmir halkı olarak asla kabul etmiyoruz.”dedi.

Ayrıca basın açıklamasını okuyan İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat Saraç, okulun TÜGVA’ya tahsis edilmesi haberini ilk olarak İz Gazete’de okuduklarını söyleyerek, “Sürekli olarak İz Gazete’yi takip ediyoruz. Bizim hakkımızda daha önce yaptığınız haberlerde var. Teşekkür ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.”diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi