ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başketi olarak tanıması ve Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasını protesto eden İzmir Gençlik Örgütleri Bornova Küçükpark’ta basın açıklaması yaptı.  “Emperyalizm ve İşbirlikçilerine karşı gençlik ayakta Filistin’in yanında” pankartı açan üniversiteliler adına açıklamayı okuyan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi Alev Özkiraz, AKP’nin ABD’den önce Kudüs’ü başkent olarak tanıdığını hatırlattı. “Emperyalistler Filistin halkına boyun eğdiremezler! Emperyalizm ve işbirlikçileri yenilecek direnen halklar kazanacak!” açıklaması yapan Özkiraz “İsrail devletiyle ticari anlaşmalar iptal edilsin”, “İsrail Devleti Başkonsolosu sınır dışı edilsin”, “Ülkemizdeki NATO üsleri kapatılsın” diyerek üniversitelilerin taleplerini sıraladı.

Açıklamanın ardından konuşan Öğrenci Kolektifleri üyesi Tuana Uğuz, “Buradan Emperyalistlere ve işbirlikçi AKP’ye bir kez daha söylüyoruz. Bizler bu memlekette var olduğumuz sürece bizim duracağımız yer bellidir. ABD Başkanı Donald Trump barış söylemini ağzına alarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti. Bugüne kadar İsrail’in Filistin üzerinde yürüttüğü kanlı savaşa dair barışı bir kez ağızlarına almayanlar, bugün barışın savunucusu olamazlar. Bu memlekette barışı yalnız ve yalnız, 10 Ekim’de Ankara’ya barış talebiyle giden ve hayatını kaybeden, Ahmed el-Haldi savunabilir. Barışı Denizlerin, Mahirlerin yolundan ilerleyen ve bu yolda mücadele eden gençlik söyleyebilir. Bugün Elrom’dan hesap soran Mahirlerin, Kommer’in arabasını yakan Ulaşların yolundayız. Denizlerin yolundayız. Filistin halkının yanındayız. Bizler bugün Filistin halkının direnişinde olmamız gereken yeri tanımlayacaksak eğer, ABD dolarını kendine kıble belleyenlerin değil, gençlik olarak yalnız ve yalnız Filistin’de tanklara karşı direnen çocukların yanında olacağız. Bu direnişin bu memleketti savunucusu devrimcilerdir. Bizler sosyalizmi ve devrimi büyük bir ideal olarak savunuyorsak eğer buradan bir kez daha belirtiyoruz: Filistin halkının direnişini kendi direnişimiz olarak belledik. Bu direniş bizler var olduğumuz sürece mücadelemiz ile birlikte ilerleyecek ve biz kazanacağız. Emperyalistler ve işbirlikçiler yenilecek” açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Ortadoğu’da ve iç politikada çaresiz kalan ve bölgedeki mezhepsel ve dinsel ayrılıkları bir fırsat olarak gören ABD Başkanı Donald Trump; Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıma zamanının geldiğini, bunun bölgeye barışı getireceğini ve Dışişleri Bakanlığı’na Amerika’nın Tel Aviv’deki büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıkladı. Trump bu açıklamasıyla hem ABD’de hem de İsrail’de yaşanan iç politika sıkışmışlığını gizlemeye çalışmaktadır.

Emperyalistler ve onların Ortadoğu’daki işbirlikçileri hiçbir zaman halkları emelleri uğruna ateşe atmaktan çekinmemişlerdir. Ancak Kudüs’ü işgalci İsrail devletinin başkenti ilan etmek isteyenler direnen Filistin halkını yok sayarak sonlarını hazırlıyorlar. İntifada çağrısıyla direnişe geçen Filistin halkı emperyalistlerin bu son planlarını da hüsrana uğratacaktır.

Trump’ın Kudüs açıklamasından yararlanma planları olanlar yalnızca ABD ve Siyonist İsrail devleti değildir. Bugün geldiğimiz durumda rüşvetleri, yolsuzlukları gün yüzüne çıkanlar kendilerini bir şekilde kurtarmak için bunu ürettikleri bu sahte anti-emperyalizm oyunlarına alet etmek istiyorlar. Bizler “Kudüs kırmızı çizgimizdir!” diyen AKP’nin, Mavi Marmara davasını 21 milyon dolar karşılığında işgalci İsrail devletine sattığını unutmadık. “Ankara ve Kudüs arasında imzalanmıştır” yazılı anlaşma metninin altına yaklaşık bir yıl önce imza atarak İsrail’in başkenti olarak fiilen Kudüs’ü kabul edenleri unutmadık.

Amerikan emperyalizminin Suriye’deki çıkarlarının taşeronu olma hevesiyle tüm coğrafyayı kana bulayan çeteleri destekleyen emperyalizmin yerli işbirlikçisi AKP, Filistin halkının dostu değildir. ABD ve İsrail’in emperyalist saldırılarına boyun eğmeyen Filistin halkı, işbirlikçilerin de desteğiyle yenilgiye uğratılmaya çalışılmaktadır.

Dün olduğu gibi bugün de İsrail’in ve ABD’nin emperyalist saldırılarının karşısında, Filistin halkının yanında bu ülkenin devrimcileri vardır. Filistin halkının dostları, “6. Filo defol” diyerek ABD emperyalizminin karşısına dikilen, ODTÜ’de Kommer’in arabasını ateşe verenler, anti-emperyalist mücadeleyi yükselten gençlerdir! Bizler de memleket gençliğinin devrimci geleneğinden, onların deneyiminden aldığımız cesaretle bu haklı direnişte Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Emperyalistler Filistin halkına boyun eğdiremezler! Emperyalizm ve işbirlikçileri yenilecek direnen halklar kazanacak!

Buradan taleplerimizi haykırıyoruz.

-İsrail devletiyle ticari anlaşmalar iptal edilsin.

-İsrail Devleti Başkonsolosu sınır dışı edilsin.

-Ülkemizdeki NATO üsleri kapatılsın.

Sendika.Org

Editör: Haber Merkezi