İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir Milletvekili aday listeleri büyük oranda basına düştü. Pazartesi günü 17.30'da Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilecek olan listeler için iki bölgeden 12'şer kişinin ismi açıklansa da 2'şer isim henüz basına düşmedi.

Mevcut durumda, boş kalan 2'şer isim için, 'Millet İttifakı'nda yer alan partilerden seçilebilecek yerlerden adayların konulabileceği ve listelerde kaymalar yaşanabileceği konuşuluyor.

BAYIR ADAYLIKTAN MI ÇEKİLECEK?

Öte yandan; İYİ Parti'nin seçime girebilmesi için sorumluluk alan 15 milletvekilinin büyük çoğunluğu bölgelerinden birinci sıralarda yer alırken, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın 6. sırada yer almasına tepkiler artıyor. Kulislerde Bayır'ın yakın çevresine adaylıktan çekilmeyi düşündüğünü söylediği iddia ediliyor.

GENÇ ADAYLAR LİSTE SONU

Diğer taraftan; İzmir listelerinin büyük çoğunluğunun netleştiği, Bayır'ın listedeki yeri dışında değişiklik olma ihtimalinin olmadığı da konuşulanlar arasında. 2 bölgede 14 aday çıkarması gereken CHP'nin, açıklanan 12'şer isimin yanı sıra, 13 ve 14. sıralar için genç ve kadın isimleri değerlendirme ihtimali de masada... İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en genç bürokratı iken istifa ederek aday olan Mustafa Anıl Feroğlu eksik bırakılan 4 isim için en güçlü aday konumunda. 2011 seçimlerinde aday olarak başarılı bir performans sergileyen genç aday Şener Akdemir'in de listede yer alabileceği konuşuluyor.  Geçtiğimiz dönem liste sonunda yer alan Nurgül Uçar ve siyaset bilimci Banu Özdemir de listede yer alabilecek isimler arasında.