Yerelde kalkınma politikaları kapsamında üreticiğe desteğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi bir önemli tesisi daha hizmete almak için düğmeye bastı.

Yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi BAYSAN tarafından 100 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek ve günde 100 tonluk üretim kapasiteli süt işletme fabrikasının Bayındır’daki temel atma töreni Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

BU KADERİ DEĞİŞTİRECEĞİZ!

Kılıçdaroğlu törendeki konuşmasına gençlere seslenerek başladı ve şu ifadeleri kullandı. Yapılacak seçimde 6 milyon 300 bin genç Türkiye’ye demokrasi, özgürlük ve bereket getirecek. Çok güzel bir fabrikanın temelini atıyoruz. Üretmek kadar değerli bir şey yoktur. Üretmek alınteri, kazanmak, onurla gezmek, elaleme muhtaç olmamak demektir. Batı'nın egemen güçleri bize 'Neden toprağı ekiyorsunuz, ne lazımsa biz verelim' diyorlar, 'Bizim çiftçimiz kazansın' diyorlar. Ya bizim çiftçimiz ne olacak? Bu kaderi değiştireceğiz!

CHP Lideri açıklamalarına, "Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Milletin efendisi' der. Efendi bırakmadık. Herşey dışarıdan geliyor? Saray’dan bakarsan çiftçinin durumunu göremezsin. Elin oğluna kazandırıyoruz, bizim çiftçimiz neden kazanmıyor? Şu anda iktidar değiliz ama inşallah olacağız. İktidar değiliz ama bütün belediye başkanlarımız siz kazanın diye çaba harcıyorlar. Siz kazanacaksınız, çocuklarınız kazanacak, daha iyi bir yaşam standartı yakalayacak" diye devam etti.

Üretim vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Bir ülke üretirse güçlü olur. Şunu bir düşünün... Konya’dan küçük Hollanda devleti yılda 180 kusür milyar dolar tarım ürünü ihraç ediyor, bizim ihracatımız 18-20 milyar dolar. Neyimiz eksik? Siyasetimiz eksik. Doğru bir siyasetle kazanacağız" dedi.

FAİZLERİ BİR HAFTADA SİLECEĞİM!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi eleştiren CHP Lideri şunları söyledi: Adı Tarım Bakanı, çiftçiyi 'Çok çok çalışır, az az kazanır' diye tanımlıyor. Çok çalışacak ama az kazanacak! Neden? Çiftçinin traktörüne iktidarımızda hiç kimse haciz koyamayacak. Adamı perişan etmişsiniz, geliyorsunuz traktörünü götürüyorsunuz. Açlığa mahkum ediyorsunuz. Sizin bankalardan aldığınız, kooperatiflerden aldığınız kredilerin faizlerini ilk bir haftada sileceğim.

Kılıçdaroğlu konuşmasında fabrikanın açılış tarihini de açıkladı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslenerek, "Başkan burada güzel peynirlerden, sütten söz ettin. İnşaallah bize de nasip olacak. Fabrikada oturacağuz emekçilerle sohbet edeceğiz. Nisan ayında çalışacak burası inşallah" dedi.

BİZDE KAPIYI POLİS ÇALIYOR!

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Süt üretmek nedir biliyor musunuz? Gelişmiş ülkelerde sabah kapıyı önce sütçü çalar, çocuklar süt içsin diye... Bizde ise kapıyı polis çalar, gençleri tutuklamak için! Neden? Bir tweet atmış diye... Buna da son vereceğim gençler, istediğiniz tweeti özgürce atabileceksiniz. Bu ülkede her evde huzur olacak, hiç bir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülke inşa edeceğiz. Ahdım var, niyetim var, yeteneğim var. Bunu mutlaka yapacağız!

CHP Lideri konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e teşekkür ederek tamamladı: Bu tesisi İzmir’e ve ülkeye kazandıran Başkan Tunç Soyer’e teşekkür edeerim. Unutmayın Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Her fabrika bir kaledir!" der. Her fabrikada alın teri, bereket vardır. Her fabirka bizim el avuç açmamızı engeller...

Editör: Haber Merkezi