MHP İzmir’de Binali Yıldırım çatlağı yaşandı. AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da yaptığı konuşmaya tepki gösteren MHP İzmir’de uzun yıllar teşkilat başkanlığı yapan, il yöneticisi Sayit Şanlı, “Cin Ali misin, Bin Ali misin yeter ulan artık. Ağzınızdan çıkanı kulağınız bir duysun artık. Biz ülkücüyüz! Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan değiliz. Sabır taşı çatlamak üzere bilesiniz” diye yazdı.

"LİDERE OLAN SADAKATİMİZİ TARTMAYA ÖMRÜNÜZ YETMEZ!"

Şanlı, sosyal medya hesabında sözlerine daha sonra şunları ekledi: “Şimdi şöyle bir düşündüm de neler geldi aklıma neler? Muhterem liderimize ağır eleştiriler yapılırken, hakaretler yapılırken hiç sesi çıkmayanlar, sesi çıkmadığı gibi de evininin balkonundan seyredenler, nerdeyse on ay boyunca partimizin önünden dahi geçmeyenler, hatta bu yetmezmiş gibi bizi ve teşkilatımızı sıkıntı ya düşürenlerle birlikte olanlar bizi ve liderimize olan sadakatimizi sorgulamaya çalışıyor. Bizi bir tuzağa çekmeye çalışıyorlar. Buna sadece gülüyorum. Bizim MHP ye olan aşkımızı ölçmeye geçmişiniz. Lidere olan sadakatimizi tartmaya tartınız, ömrünüz yetmez. İşinize bakın”

ŞAHİN SOSYAL MEDYA HESABINDAN UYARDI

Şanlı’nın bu yazdıklarının ardından MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden isim vermeden Şanlı’yı uyardı. Şahin, “Son günlerde bazı arkadaşlarımızın sosyal medyada kime hizmet ettiği belli olmayan yazılar yazdığını görmekteyiz. Kimse Genel Merkez politikalarına uymayan açıklama yapma hakkına sahip değildir, ya Ülkücüsündür teşkilat kurallarına uyarsın, değilim diyorsan da istediğini yapmakta serbestsin. Biz düşmanın ok’una ve Genel Başkanımızın işaretine bakarız. Bu böyle biline” diye yazdı.

İSTİFASINI İSTEDİ

Bu tartışmanın ardından MHP İl Başkanı Şahin, il yöneticisi Şanlı’nın istifasını istedi.

GÜNDEME BAKIŞ

Editör: Haber Merkezi