İZ GAZETE-  AKP Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, 2020 yılı için Çiğli hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün yerel seçimlerde 'Gülümseyen Çiğli' sloganıyla yola çıkmasına gönderme yapan Karatekin, Gümrükçü'nün ilçeyi 'Ağlayan Çiğli' haline getirdiğini ifade etti. Karatekin'in bu açıklamasına CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan'dan karşılık geldi. 

'SARAYIN SOFRALARINDA YER ALANLARIN DIŞINDA KİMSENİN YÜZÜ GÜLMÜYOR'

CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan açıklama yaparak, "Bütün dünyanın virüsle mücadele ettiği bugünlerde yurttaşlarımız bir de aç kalmamak için mücadele ediyor.  Milyonlarca insan işsiz, esnaf siftah yapamıyor, çöp konteynerlerinden yüz binlerce kişi besleniyor. Ama saraydakilerin bir eli yağda bir eli balda olduğu için herkesin yüzü gülüyor sanıyorlar. AKP İlçe Başkanı Sedat Karatekin de "Ağlayan Çiğli" şeklinde bir açıklama yapmış. Karatekin, esnafın, tarlanın, emeklinin, fabrikaların haline baksın o zaman kim ağlıyor görecek. Milyonları yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum edip gülmelerini beklemek de olsa olsa AKP döneminde olurdu. Evet Çiğlili ağlıyor ama belediyelerden hizmet alamadığı için değil ülkeyi yönetemeyenler yüzünden ağlıyor. Halk perişan. Elde avuçta ne varsa sattılar. Şimdi denizin sonu görünüyor. Sarayın şatafatlı sofralarında yer alanların dışında kimsenin yüzü gülmüyor" ifadelerini kullandı. 

'ÇİĞLİ'NİN MİLLET BAHÇESİNE İHTİYACI MI VAR?'

Özcan, "Çiğli Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü gecesini gündüzüne katarak Çiğli için çalışıyor. Yaklaşık 2 yılda Çiğli'de yaptıkları ortada. Daha bugün imzalanan Tramvay bile Çiğli'nin en önemli yatırımlarından biridir. Açıklamanın aynı gün yapılması da manidardır. Tunç başkanın Çiğli'yi üvey evlat olarak gördüğünü iddia etmesi doğru değildir. Tunç Başkan, bütün İzmir'de olduğu gibi Çiğli'de de elinden geleni yapıyor.  Sayın Karatekin, hükümetin yatırımlarından bahsediyor. Üniversite yapıyor ama yurt yapmadığı için gençleri cemaat yurtlarına mahkum ediyorlar. Utku Gümrükçü nerdeyse her ay bir park açtı. Her şey bitti, açlık işsizlik bitti. Çiğli'nin millet bahçesine mi ihtiyacı var?" dedi.

'SİZ ÜYESİ OLDUĞUNUZ İKTİDARIN ÜLKEYİ SÜRÜKLEDİĞİ UÇURUMU GÖRÜN'

'Sayın Karatekin, Çiğli Belediyesi'ni ve partimizi eleştireceğine bence üye yapmaya çalıştıklarına baksın' ifadelerini kullanan Özcan, "Ellerine geçen kimlik numaralarından üye yapmaya çalışmaktan vazgeçsinler. İnsanların bilgisi olmadan yaptıkları üyelik işlemlerine son versinler. Bu işlerle uğraşacağınıza sokaklarda insanları dinleyin. Aynı evde tek televizyondan ders dinlemeye çalışan, interneti olmayan evleri gelin gezelim. Birden fazla çocuğun olduğu evde tek telefonla sırayla derslere girmeye çalışan çocukların çırpınışlarını görün. Siz üyesi olduğunuz iktidarın ülkeyi sürüklediği uçurumu görün. Maske dağıtmayı beceremeyen, çocukların eğitimini alt üst eden hükümeti yani kendi partisine baksın" açıklamasında bulundu. 

NE OLMUŞTU?

AKP Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, 2020 yılı için Çiğli adına değerlendirmelerde bulunarak Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün ‘Gülümseyen Çiğli’ diye yola çıktığını ancak ilçeyi ‘Ağlayan Çiğli’ haline getirdiğini ifade etmiş, ‘’Çöp sorunu kangren oldu, her yağmurda belediyenin önü de dahil ilçede büyük sorunlar yaşanıyor. İlçede bir arpa boyu dahi yol alınamadı. Çiğli Belediye Başkanı Sayın Utku Gümrükçü’nün Çiğli için, şu ana kadar yaptığı hizmetlerin elle tutulur bir tarafı yok" demişti.

Çiğli'nin iktidarın yatırımları sayesinde iyileştiğini ifade eden Karatekin, "Çiğli’de ulaşım sorunu, alt yapı sorunu bir santim bile ilerlemedi, hala yerinde sayıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Çiğli’yi üvey evlat gibi görmekte, hizmetlerini bu noktada yerine getirmemekte. Hizmet için gelen Belediye Başkanları kendi PR çalışmaları için harcayacağı zamanı hizmet için harcasaydı, ilçeye katkıları olurdu. Katip Çelebi Üniversitesi ilçemizde kuruldu ve yaklaşık 16 bin öğrenci var. Öğrenciler hem ikamet ediyor hem de ihtiyaçlarının gidermek için ilçemizde kalıyor. Daha önce Çiğlili hemşehrilerimiz hastane ihtiyacı için farklı ilçelere gitmek zorunda kalırken, 600 yataklı Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapıldı. Hükümetimizin yapığı çevre yolu Çiğli’den geçerken, yeni yapılan Menemen Çandarlı otoyoluna, Çeşme ve  Aydın otoyolları ile birleşmesi, ulaşım açısından hiçbir sorun bulunmamaktadır. Devlet kurumlarımızda Çiğli’de hemşehrilerimze kesintisiz ve kaliteli hizmetleri ile yerinde hizmet vermeye devam ediyor. Bakanlığımız TOKİ için çalışmalarını sürdürüyor, en kısa sürede vatandaşlarımız için yapılmaya başlanacak. Yine Millet Bahçesi bakanlığımızın gündeminde, vatandaşlarımızın başka ilçelere gitmeden, Çiğli’de kalarak, sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri bir yeşil alana kavuşmuş olacak. AKP, hemşehrilerimize kalıcı eserler bırakmaya devam ediyor, bu yönde çalışmalar yapmaya durmadan devam ediyor’’ diye konuşmuştu.
  

Editör: Haber Merkezi