İZ GAZETE - 24 Haziran seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay için imza hareketi başlatılan CHP’de, sürecin başından beri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koyan İzmir’deki ilçe başkanları bir araya geldi. İlçe başkanlarının öncülüğünde Karaca Otel’deki buluşmaya 19 ilçe başkanı katıldı.

Başkanlar toplantı sonunda ortak bir bildiri hazırladı. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım,  "Bugün İzmir'deki 19 ilçe başkanımızla, toplantı yapmaktaki amacımız, hem süreci değerlendimek hem de bu süreç içerisinde Genel Başkanı'mızın yaşadığı haksızlıkları dile getirmek hem de Genel Başkanı'mızın arkasında durduğumuzu belirtmektir." dedi.

"ERZURUM'U AMASYA'YI TOPLAYAN DELEGE..."

Kurultay delegelerimize çağrıda bulunduklarını ifade eden Yıldırım, "Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri Cumhuriyetin delegeleridir, Kuvayi Milliye'nin ruhunu içinde bulunduran delegeleridir. Erzurum ve Amasya kongrelerini toplayan delegelerdir. Biz şuna inanıyoruz ki bizim kurultay delegelerimiz, hiçbir baskıya, şantaja, tehdide boyun eğmeksizin Cumhuriyet değerlerinin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Genel Başkanımızın arkasında dıurmaya devam edecektir. Buna olan inancımız tam." şeklinde konuştu.

"GENEL BAŞKAN'A İNANCIMIZ TAM"

Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı;

"Bu süreçte ihtiyaç duyduğumuz şey, ayrışmak değildir. Yaklaşan yerel seçimlere Genel Başkanımız öncülüğünde stratejimizi belirleyerek toplum kesimlerinin ilerici ve demokrat kesimleri ile işbirliği yaparak ülkenin yerel iktidarını AKP'nin elinden almaktır diye düşünüyoruz. genel Başkanımıza olan inancımız tamdır, bu bir irade beyanıdır. Biz inanıyoruz ki Genel başkanımız da bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek, örgütlerimizin sesine kulak vererek bundan sonraki süreci yönetecektir. İl başkanımızın bu süreçte yaptığı açıklamalara da mevcut ilçe başkanları olarak katılıyor ve destek veriyoruz. Kendisinin açıklamalarını destekliyoruz."

Editör: Haber Merkezi