Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e partisinin İzmir İl Kongresi’nde gösterdiği ‘afiş’ tepkisi ile başlayan tartışma sürüyor. İkilinin sosyal medyadan birbirine verdiği cevaplarla büyüyen tartışmaya iki partiden isimler de katıldı.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan yaptığı paylaşımda Soyer’e destek çıkarak, ‘’Sayın Muharrem İnce seçimde sana güvenmiş, gece gündüz demeden afişini asmış, broşürünü dağıtmış genç arkadaşlarım adına söylüyorum: Bizde; birlikte içilen bir fincan kahvenin, paylaşılan bir lokma ekmeğin hatrı vardır. Hatrını bil, Hatrını aşma...’ dedi.

CHP’nin İzmir Milletvekilleri Soyer’in yaptığı paylaşımları retweet ederek destek olurken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz’un CHP PM eski Üyesi Hatice Tatlı’nın Memleket Partisi kongresine katılmasıyla ilgili sorulara “Kendisi hala CHP’nin mensubudur. Önümüzdeki dönemde ne olacağını bilemem. Belki Kemal Kılıçdaroğlu bile gelip Memleket Partisi’ne üye olabilir” demesine yanıt olarak, ‘“Gündem olmak için yalandan ve iftiradan medet umanlar; sizde biraz edep, ahlak ve vicdan varsa yaptığınız işi mertçe yapın. Ayrıca at sahibine göre kişnermiş. 3 senelik CHP üyeliğinden hiç bir şey öğrenmemiş arkadaş, bir daha Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini ağzına alıp da kirletme” ifadelerini kullandı.

CHP’den Muharrem İnce’nin partisine transfer olan Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise Soyer’in videolu paylaşımına yanıt vererek, ‘’Gösterdiğin kayıtlara göre gündüz asılıp gündüz çıkarılmış bayraklar Tunç Soyer. Peki bu bayrakların gece çekilmiş fotoları nasıl var!? Halkı aldatmayın!’ dedi.

Editör: Haber Merkezi