Güven, "Tek hedefimiz var referandumda hayır çıkarmak. Bu yolda partisi fark etmeksizin herkesle iletişim kurup, referandumda 'hayır' çıkması için ortak bir payda da bulaşacağız" dedi. 

CHP İzmir il yönetim kurulu, ilçe başkanlıklarıyla koordineyi arttırmak, ilçelerin sorunlarını yerinde tespit etmek için başlattığı uygulama kapsamında, toplantıları farklı ilçelerde gerçekleştirmeyi sürdürüyor. CHP bu kez Bornova'da toplanırken, toplantının ilk bölümünde İl Yönetim Kurulu toplantısı yapılırken, ikinci bölüm CHP Bornova ilçe örgütü ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın da katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven "Artık tek gündemimiz var. Anayasa değişikliğinin referanduma gitmesi halinde , 'hayır' çıkması için çalışacağız" dedi. Güven şunları kaydetti:

 "Artık gündemimiz tek. Farklı gündemlerle uğraşma zamanı değil. Artık gündemimiz cumhuriyetimizin ve ülkemizin geleceği. Tek hedefimiz var referandumda hayır çıkarmak. Bu yolda partisi fark etmeksizin herkesle iletişim kurup, referandumda 'hayır' çıkması için ortak bir payda da bulaşacağız. Bu savaş, terör ve işsizlik ortamında, hala referandum lehine bir sonuç beklemek mümkün değil aslında. Ama biz buna güvenerek elimiz kolumuz bağlı duramayız. Biz canla başla çalışarak, herkese ulaşarak, her propaganda yolunu kullanarak, Hayır'lı bir referandum için çalışacağız. CHP Meclis'te şanlı tarihine yakışan bir şekilde mücadele etmiş ve hepimizin göğsünü kabartmıştır. Biz de bu onurlu ve dik duruşa, vekillerimizin bu örnek mücadelesine yakışacak şekilde, özverili bir şekilde çalışmak zorundayız. İzmir olarak Türkiye'nin umuduyuz. Bizim yapacağımız çalışmalara birçok yerde insanların umudunu arttıracak, onları da mücadeleye katacaktır. Böylesine önemli bir dönemeçteyken, CHP olarak kendi meselelerimizle uğraşmamız söz konusu olamaz."

 "PARTİMİZ İÇİN DEĞİL, TÜRKİYE İÇİN"

 Referandum sona erene kadar, partinin kendi içindeki meselelerinin konuşulmayacağını, herkesin referanduma odaklanmak zorunda olduğu belirten CHP İzmir İl Başkanı Güven, Referandum için toplumun her kesimiyle ortak bir amaç için birlikte hareket edeceklerini belirterek, "Referandumda toplumun tüm kesimleriyle birlikte hareket etmeli, bu meselenin sadece CHP'nin meselesi olmadığını çok iyi anlatmalıyız. Bu süreçte yapacağımız çalışmaların partimizi için değil, Türkiye için olduğunu her yerde anlatmaya devam etmeliyiz. Meclis görüşmelerinin sona ermesinin ardından, halkımızın da katılım sağlayacağı, vekillerimizin ve konunun uzmanı isimlerin katılacağı, geniş katılımlı bir organizasyon düzenlemek için hazırlıklarımıza şimdiden başlıyoruz" dedi.

 Toplantıya ev sahipliği yapan CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, "Biz İzmir'de oyları ne kadar yukarı çıkartırsak, Türkiye ortalamasında da hayır oylarını arttıracaktır. Geçmişte bazı siyasilerin siyasi yasaklarının kalkmasını İzmir'in verdiği oylar sağlamıştı. Şimdi de referandumda Hayır çıkmasını, İzmir'in oyları sağlayacaktır. Ben çok yakın zamanda seçim olacağını düşünüyorum. Kamuoyu araştırmalarında 'evet' oylarını yüzde 50'nin altında olduğunu gösterirse Recep Tayyip Erdoğan bu anayasa paketini referanduma götürmez. Bir şekilde ülkeyi erken seçime götürmeye çalışır diye düşünüyorum" dedi. 

Editör: Haber Merkezi