İzmir Barosu, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Samsun’a çıkışının 100.yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İşte o mesajın tamamı:

Emperyalizmin en vahşi yüzüne karşı, milletin içinde bulunduğu yoksulluk ve ümitsizliğe rağmen yılmayan, halkımızın özgür bir dünyada yaşama inancını yine halkla birlikte yeşerten Mustafa Kemal Atatürk nezdinde Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşu mücadelesi veren tüm insanlarımızı minnet ile anıyoruz.

Dünyanın ezilen halklarının, emperyalist güçlerle savaşında başarıya ulaşmış ve diğer mücadelelere örnek olmuş Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarının ateşini yaktığı bağımsızlık mücadelemizin 100. yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin emperyalizmle savaşı ara vermeksizin sürmektedir.

Uygar medeniyetler seviyesine ulaşmada bilimi ve laikliği kendine rehber edinmiş, Mustafa Kemal’in, geleceğin teminatı olarak gördüğü gençlerimizle, kapitalizmin ve sömürü düzeninin yıkılacağından hiç şüphemiz yoktur.

100. yılını geride bıraktığımız ulusal kurtuluş savaşımızın birliktelik ve bağımsızlık ruhuna dayanarak, eşit ve özgür bir dünyanın mümkün olduğuna inançla, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.