İZ GAZETE - 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için İzmir Barosu yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada 'Deniz, Yusuf ve Hüseyin’imizi Özlemle Anıyoruz' denilirken  "Deniz’i, Yusuf’u ve Hüseyin’i idam ettiren faşist iktidarın mirasçılarını ve temsil ettikleri vahşi düzeni, düşlerinde özgür bir dünya görenlerin yerle bir edeceğine inancımız tamdır. Bu inancın verdiği güçle dünya halklarının özlemini duydukları sömürüsüz düzeni ve eşit yaşamı kuruncaya kadar demokrasi ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. " ifadelerine yer verdi.

'68 KUŞAĞININ TÜM DEVRİMCİLERİNİ SELAMLIYORUZ'

İzmir Barosu'ndan yapılan açıklamada ayrıca Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Türkiye'nin daha yaşanabilir bir yer olması ve emperyalist politikalara karşı çıktıkları için idam edildiğini hatırlatırken "Deniz, Yusuf ve Hüseyin nezdinde, cezaevlerinde işkencelerde sır vermeyenleri; ülkemizin geleceğine sahip çıkmak için yaşamlarından vazgeçen onlarcasını; 68 kuşağının tüm devrimcilerini saygı ile selamlıyoruz." denildi.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idam ettirenlerin faşist iktidarlar olduğuna vurgu yapılan açıklamada "Tüm canlıların yaşam haklarını hiçe sayan, küresel savaşların, açlığın sebebi emperyalizmin, ülkelerin hükümetlerini, siyasetlerini esir aldığı ortadadır. 68 kuşağının devrimci gençleri, yıllar önce, ezilen halklara, işçilere, emekçilere, gençlere yoksulluk ve ölümden başka bir gelecek vadetmeyen bu sömürü düzenine karşı başkaldırmış, ülkemizin aydınlık yüzleridir." şeklinde ifadelere yer verildi.

İzmir Barosu'ndan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

47 yıl önce, halkımızın bağımsız bir ülkede, daha iyi bir dünyada, eşit, özgür bir yaşam sürmesi için gençliklerini, geleceklerini gözlerini kırpmadan feda eden Deniz, Yusuf ve Hüseyin’imizi özlemle anıyoruz.

Tüm canlıların yaşam haklarını hiçe sayan, küresel savaşların, açlığın sebebi emperyalizmin, ülkelerin hükümetlerini, siyasetlerini esir aldığı ortadadır. 68 kuşağının devrimci gençleri, yıllar önce, ezilen halklara, işçilere, emekçilere, gençlere yoksulluk ve ölümden başka bir gelecek vadetmeyen bu sömürü düzenine karşı başkaldırmış, ülkemizin aydınlık yüzleridir.

Deniz’i, Yusuf’u ve Hüseyin’i idam ettiren faşist iktidarın mirasçılarını ve temsil ettikleri vahşi düzeni, düşlerinde özgür bir dünya görenlerin yerle bir edeceğine inancımız tamdır. Bu inancın verdiği güçle dünya halklarının özlemini duydukları sömürüsüz düzeni ve eşit yaşamı kuruncaya kadar demokrasi ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz.

Türkiye’nin ve dünyanın daha yaşanılabilir bir yer olması, bu kadim topraklarda ve tüm dünyada emperyalist politikaların ve savaşların son bulması için hayatlarını vermiş Deniz, Yusuf ve Hüseyin nezdinde, cezaevlerinde işkencelerde sır vermeyenleri; ülkemizin geleceğine sahip çıkmak için yaşamlarından vazgeçen onlarcasını; 68 kuşağının tüm devrimcilerini saygı ile selamlıyoruz.

Editör: Haber Merkezi