NİLAY MADENÜS/İZ GAZETE 10. Dönem İzelman Toplu İş Sözleşmesi sürecinin ardından bugün Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu/ Genel İş Sendikası İzmir 1 ve 3 Nolu Şubeler adına basın açıklaması yapıldı.

Yaklaşık 7 bin  işçiyi ilgilendiren, 1 Ocak 2019-31 Aralık 2020 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesiyle örgütlü işçiler adına sağlanan kazanımları DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı açıkladı. Taban ücretlerde mutabakata varılan %25 zam oranının kıdem zammı ve mali ve sosyal haklara yansıyan zam oranı ile beraber ücretlere %32 oranında yansıyacağını bildiren Sarı; imzalanan sözleşme ile ayrıca İZELMAN çalışanlarına ek sosyal yardımların da yapılacağını duyurdu.

'DİSK’TEN ZEYBEKCİ’YE OY YOK!'

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci için de açıklamalarda bulunan Sarı; “O önce kendi belediyesinin hesabını versin. Ondan sonra gelsin işçilerin, emekçilerin cebine giren paraların hesabını İzmirliden istesin” dedi. Nihat Zeybekci’nin 2004 Denizli Belediye Başkanı olduğu dönemde 1300 örgütlü kadrolu işçi olduğunu belirten Sarı, belediye başkanlığının sekizinci ayında Zeybekci’nin DİSK/Genel-iş Sendikası’nı baskı ve zorla istifa ettirdiğini ifade etti. Zeybekci’nin sendikalı, örgütlü işçileri işten atıp en son 35 kadrolu işçi kalana kadar özelleştirme ve taşeronlaşmayla gittiği belirten Sarı; “ Nihat Zeybekci bugün gelip İzmirli emekçilerin almış olduğu ücretlere göz dikemez. Burdan Nihat Zeybekci’yi protesto ediyoruz.” dedi.

Zeybekci’nin “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki paralar nereye gitti?” söylemini eleştiren Sarı; “Asgari ücret 1.300 TL olduğunda, tekstil işçilerinin yanına gidip ‘daha ne istiyorsunuz? Asgari ücret 1.300 TL oldu. Bunu ödeyecek fabrikatör mü var?’ diyen biri İzmir’in çağdaş kent dokusuna uymuyor. O yüzden DİSK’ten Zeybekci’ye oy yok diyoruz” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU’NA VEFA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilgili açıklamada da bulunan Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı; “15 yıldır birlikte çalıştığımız, kişilik ve kimlikten dolayı değil mücadeleden dolayı karşı karşıya geldiğimiz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla bir toplu sözleşme töreni yapıp helallik isteyeceğiz. Ne zaman yapılacağını duyuracağız. Çünkü 15 yıl birlikte çalıştığımız bir insanı buradan belediye başkanlığı bitip gönderirken de onu ahde vefayla ve alkışlarla göndermek istiyoruz.” dedi.