Gizem TABAN/İZGAZETE- İYİ Parti’nin 3. Kuruluş Yıldönümü İzmir Gündoğdu Meydanı’nda büyük bir coşkuyla kutlandı. 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla gerçekleşen programa İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Milletvekilleri, İYİ Parti İl Başkanları, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran, belediye meclis üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları, partililer ve katıldı. 
Millet İttifakı’nı ortağı Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, CHP’li belediye başkanları, il yöneticileri ve ilçe başkanları da törende yer aldı. Ayrıca DEVA Partisi, DSP ve Saadet Partisi’nin temsilcileri de programa katılım sağladı. 
Etkinliğin gerçekleştiği Gündoğdu Meydanı Türk Bayrakları ve İYİ Parti Bayraklarıyla donatıldı. Akşener’in alana giriş anında körfez kısmında yer alan teknelerde meşaleler yakıldı. Meydandaki Coşkulu kalabalığa seslenen İYİ Parti Lideri Akşener çarpıcı mesajlar verdi. 

 



ÇIRAY KUTLAMAYA KATILMADI

İYİ Parti’nin 2’nci Olağan Kurultayı sonrasında parti içi tartışmaların odağında olan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray etkinlikte yer almadı. 

AKP’Lİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KUTLAMA MESAJI

Program öncesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. 
Ayrıca CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu, , Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mansur Yavaş’ın kutlama mesajları da okundu. 

Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Genel Başkan Akşener’in yaptığı konuşmada öne çıkan mesajları şöyle:

KURAMAZLAR DEDİLER KURDUK, YAŞAMAZ DEDİLER YAŞATTIK

Bugün İYİ’ler 3 yaşında. Bugün büyük demokrasi mücadelemizin dikenli yolunun en kıymetli duraklarından birindeyiz. Bugün 25 Ekim 2020. Bundan tam 3 yıl önce Ankara’da sizlerle birlikte tek yürek olup hep beraber Tüm Türkiye’ye seslendik. El ele omuz omuza verip dedik ki; Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, Artık biz varız, artık İYİ Parti var. Öyle de oldu. Yapılamaz denileni yaptık. Değişmez denileni değiştirdik. Milletimize umut olduk. Yolumuz demokrasi, yolumuz adalet, yolumuz hak, hakikat yoludur. Kuramazlar dediklerinde dedik ki; kuracağız. Kurduk mu? Kurduk! Yaşamaz dediklerinde yaşatacağız dedik, ant olsun, şart olsun yaşatacağız dedik. Yaşattık mı? Yaşattık. Dedik ki Aziz milletimizin teveccühü ile milletimizin sesi olacağız. Olduk mu? Olduk. Bugün Türkiye’nin 4 bir yanı çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayan iyi ve cesur insanlarla dolu. İYİ Parti güneşi Türkiye’nin her köşesinde. Bunu hep birlikte başardık. Allah hepinizden ayrı ayrı razı olsun.

SİYASET TARİHİ İKTİDARI SONSUZ ZANNEDENLERİN HÜZÜNLÜ HİKAYELERİYLE DOLU

Siyasette her dakika her saniye sürprizlere gebedir. Rahmetli Süleyman Demirel’in dediği gibi siyasette 24 saat uzun süredir. Dolayısıyla herkesin bu gerçeği bilerek hareket etmesinde fayda var.  Bugün el ovuşturanlar yarın hayal kırıklığına uğrayabilir. Siyaset tarihi gücü ve iktidarı sonsuz zannedenlerin hüzünlü hikayeleriyle doludur. Siyaset tarihi aynı zamanda bitti denilen anda yeniden yazılan başarı öyküleriyle doludur. İYİ Parti’nin öyküsü de böyle… Bizim öykümüz adaletin demokrasinin öyküsü. Bizim öykümüz ummadığın bir zamanda ummadığın bir yerlerden çıkıp gelen siz cesurların öyküsüdür. Kutlu mücadelenin büyük başarının öyküsüdür. Büyük Türk Milleti’nin öyküsüdür. Bu başarının kahramanları sizler ve bize inanan Aziz Milletimizdir. Allah razı olsun.

 



ONLAR TEKER TEKER TARİH OLURKEN BİZ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ

Bugünlere kolay gelmedik attığımız her adımı engellemek isteyenler oldu, sesimizi kısmaya, yolumuzu kesmeye çalışanlar oldu. İftira atanlar, yalancılar oldu. İYİ Parti büyüdükçe daha neler göreceğiz. Ama kimsenin şüphesi olmasın Allah’ın izniyle hiçbiri yolumuzdan çeviremeyecek. Çünkü biz bu kutlu yola koltuk sahibi olmak için çıkmadık, zengin olmak için çıkmadık, kendimiz için çıkmadık. Biz bu yola milletimiz için, Türkiye için çıktık. Aynı yolu ilk günkü azimle, aşkla yürütüyoruz. Onlar teker teker tarih olurken biz büyümeye devam ediyoruz.

ONLAR KENDİLERİNİ PARALAMAYA DEVAM ETSİN, KUTLU GÜN GELİYOR

Onlar kendilerini paralamaya devam etsinler bizler ileriye bakacağız. Varsın dikkatimizi dağıtmaya çalışsınlar, biz milletimizle buluşacağız, milletimizin sesi olacağız. İYİ Parti doğruyu alkışlar yanlışa sözünü esirgemez. Bunu yadırgayanlar olabilir, bizim siyaset anlayışımız budur. Bizim siyasetimizin öznesi budur. Bizim siyasetimiz milletimize en iyi şekilde hizmet etmeyi emreder. Ülkeyi köy köy geziyoruz, milletimizin derdini dinliyoruz. Biz gezdikçe İYİ Parti’ye ilgi artıyor. Görüyoruz ki o kutlu gün geliyor çünkü millet bizi çağırıyor. Bu çağrı Türkiye siyaseti için yeni bir dönemin çağrısıdır. Mutlu, zengin, güçlü Türkiye’nin, iyileştirmiş güçlendirilmiş parlamenter sistemin çağrısıdır. Türkiye’nin çözülemeyecek problemi yoktur. Her alanda üreten, zengin, mutlu ve güçlü Türkiye’yi milletimizle el ele inşa edeceğiz.

 

Editör: Haber Merkezi