Gizem TABAN/İZ GAZETE- İYİ Parti Urla İlçe Başkanlığı görevine talip olan Nihat Yılmaz, Pınar Teke ile Gündoğdu programına konuk oldu. İYİ Parti Urla İlçe Kongresi’nde yeniden aday olacağını söyleyen Yılmaz adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunarak, hedeflerini de anlattı.

‘HAREKETE GEÇTİM’

İYİ Parti Urla İlçe Başkan Adayı Nihat Yılmaz, siyasete giriş öyküsünü şu sözlerle anlattı: “Ülkemizin şu an içinde bulunduğu durumdan ötürü hareket geçmek gerektiğinin kanaatine vardım. Çünkü, Atatürk’ün izinde, vatanını, milletini seven insanların sadece kendi aralarında konuşmalarıyla bu ülkede hiçbir şeyin değişmediğine ve bu durumun aktif siyasete girince düzelebileceğine inandım. Önceki süreçte de siyasete girmeme dair davet geliyordu, İYİ Parti’den çokça tanıdığım, arkadaşım var, sağ olsun onlar da bize güvendikleri için yanlarında görmek istediler. Bu yol tamamen Kuvayı Milliye ruhuyla yürünen bir olduğu için yol arkadaşlarınızın güvenilir insanlar olması gerekiyor. Şahsi istikbal peşinde koşmayan, vatanı ve milleti için mücadele eden insanlarla yol yürüdüğünüzde umutlu oluyorsunuz. Bizim bir tane vatanımız var ve şu an ülkemiz refah ve huzur içerisinde değil…”

NEDEN ADAY OLDU?

Adaylığa karar verme sürecini de aktaran İYİ Partili Yılmaz, “Benim aslında böyle bir talebim ya da isteğim yoktu ancak Urla’da bazı meseleler kişiselleştirilmiş… Bu kişiselleştirmeden dolayı partimize çok değer veren, emek harcamış çoğu kişi partinin dışında kaldı. O insanların benden bir talebi oldu. Şu an mevcut ilçe başkanımız da aday… Hem ondan hem kurucu ilçe başkanımızdan Allah razı olsun. Bu zamana kadar partimize bir yerlere getirmek için emek sarf ettiler. Şu an kendileriyle görüşüyoruz da… Ancak biraz daha bütünleştirici olmak ve partimizin Urla’da bu zamana kadar yapmış olduğu faaliyetlerde biraz daha aktif olması gerektiğini düşünüyorum. Onlar da çalışıyor ancak ben genç bir kardeşleri olarak bu işi daha iyi bir şekilde yapabileceğime inanıyorum. Bu yüzden aday oldum. 2018 seçimlerinde partimiz Urla’da yüzde 11 oy aldı, o zaman 49 bin seçmen vardı. 2019 yerel seçimlerinde 51 bin 44 seçmen vardı, bu seçimlerde ilçe belediye başkan adayımız yüzde 4.76 oy aldı, meclis üyesi adaylarımız ise yüzde 7.73 oy aldı. Bu rakamların birbiriyle örtüşmediğini düşünüyorum” diye konuştu.

‘TAKDİR DELEGELERİN’

Kongre sürecine yönelik değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “Mevcut ilçe başkanımızla birbirimize başarılar diledik. Biz aynı ailenin fertleriyiz. Şu anki ilçe başkanımız bundan sonraki süreçte de vazifesini iyi yapacağını düşündüğü için ondan dolayı adaylığını koymuştur. Ben de ondan daha iyi yapacağımı düşündüğüm için adaylığımı koydum. Takdir, kıymetli delegelerimizin… Benim şu ana kadar bireysel olarak il genelinde yaptığım üye sayısı 800’lere ulaştı. Yanlış hatırlamıyorsam, Urla’da 390 üyemiz vardı, şu an 707 oldu. Delegelerimizi ziyaret ediyorum, bu süreçte partimizin içerisinde olan çok kıymetli insanlar tanıdım, partimize ne kadar gelip gitmeseler de onların da bazı şikayetleri var. İlçe başkanlığı konusunda zaten onlar bizi yönlendirdi. Kendimle beraber aynı düşünceye sahip olan insanları da o şevkle görünce daha da mutlu oluyorum. Şu anki ilçe başkanıyla benim de kimsenin de şahsi bir problemi yok. Fakat bizim tek derdimiz, partimizin bayrağını kim daha yukarıya taşıyabilir… Derdimiz bu…” ifadelerini kullandı.

‘YABANCI DEĞİLİM’

Yılmaz, Urlalı olmadığına yönelik eleştirilerine ise şu yanıtı verdi: “Ben lokal milliyetçiliğe karşı olan biriyim. Atatürk milliyetçisiyim ama lokal milliyetçiliğe her zaman karşı oldum. Benim Urlalı olup olmamam çok bir şeyi değiştirmez, ben bu ülkenin vatandaşıyım ve ülkemin ucu bucağı benim için aynıdır. Ben 15 yıldır yaşadığım yere daha önce öğretmen olarak hizmet ettim, eğlence sektöründe hizmet ettim. Şu an Urla’da yaşayan 10 kişiden 5’ini tanır haldeyim. Aktif siyasete başladığımızda bu sayı daha da arttı. Burada önemli olan Urla için kim hizmet verecek, kim mücadele edecek? Bu zamana kadar kim ne yapmış, bunu sorgulamak lazım. Ben de onlardan biriyim, yabancı değilim. Hem ülkenin evladıyım hem İzmir’in evladıyım. Eşim Urlalı, Urla’nın eniştesiyim.”

PROJELERİNİ ANLATTI

Göreve geldiği takdirde yapacakları proje ve çalışmalardan da söz eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Biz, ülkemize hizmeti kendine vazife bilen insanlarız. Atatürk, Gençliğe Hitâbe’de; ‘Ey Türk Gençliği, birinci vazifen Türk istiklalini ve istikbalini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir’ diyerek bizlere bir sorumluluk yüklemiştir. Bizim birinci vazifemizi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Genç ve dinamik bir yönetim kurulu oluşturacağız. Yedek yönetim kurulu üyelerimizin daha aktif olması için komisyonlar belirledik. Mesela bu komisyonlardan biri tarım ve hayvancılık… Bu komisyonun içerisinde; tarımla, hayvancılıkla, seracılıkla ilgilenen kişiler yer alacak. Yapacağımız toplantılarda onlar sektörde yaşanan sorunları bizlerle paylaşacaklar. Sadece sorun değil, çözüm odaklı çalışma yapacağız. Esnaf komisyonumuz olacak, Urla’da farklı sektörlerde esnaflık yapan arkadaşlarımız bu komisyonda olacak. Sokak hayvanlarıyla ilgili bir komisyonumuz olacak. Sokak hayvanlarıyla ilgili de çok güzel projelerimiz var. Ayrıca bir istişare kurulumuz olacak. Bu kurulda, bugüne kadar partimize emek vermiş yaşça büyüklerimiz olacak, Urla’yı çok iyi tanıyan ve sorunları çok iyi bilen isimler olacak. Önemli olan ortak akılla hareket etmek, bir insanın her şeyi bilmesine imkan yok. Sahada göstereceğimiz faaliyetlerde divan kurulumuz ve istişare kurulumuzun görüşlerini alacağız, birlikte değerlendireceğiz.”

‘MERKEZ PARTİYİZ’ 

“Partimiz, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve kurmaylarının emekleriyle Türkiye’de çok büyük bir ivme kazandı” sözleriyle açıklamalarını sürdüren İYİ Partili Yılmaz, “İYİ Parti, Türkiye’ye hitap eden bir parti oldu. Kimseyi ötekileştirmeyen, insanların fikirlerine saygı duyan ve ortak akılla hareket eden bir parti oldu. Biz de Urla’da yapmak istediğimiz de bu… İYİ Parti sadece tek bir siyasi partiden gelenlerin kurduğu bir parti değil, farklı partilerden de gelen insanların kurduğu bir parti olduğu için Urla’daki teşkilatlanma yapımızda da buna çok önem vereceğiz. Biz merkez bir partiyiz. Urla’da da partimize her partiden katılım oluyor. Partimize teveccüh hem Türkiye’de hem Urla’da her geçen gün artıyor” diye konuştu.

‘HEDEF BİRİNCİ PARTİ’ 

İlçe başkanlığı görevine seçildiği takdirde izleyeceği yol haritası ve hedeflerine dair konuşan Yılmaz, “Kimseyi dışlamayacağız. Mevcut yönetimden de bazı arkadaşlarımız yine aramızda olacak. Bizim için bir kişi bile çok önemli… Benim için çok çok önemli… Ben bir kişiyi bile partiye üye yapabilmek için kilometrelerce yol gidip geldim. Göreve seçilirsem ilk yapacağım şey; küskünleri tek tek ziyaret edip gönüllerini alarak partiye tekrar katmak… Sonrasında da Urla’da partimizi birinci parti yapmak istiyoruz. Urla’dan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e büyük destek vermemiz lazım. Genel seçimlerde bölgemizde partimizden milletvekili çıkacak isim sayısı 3 taneyse neden 5 tane, 10 tane olmasın? 2018’de Urla’da alınan yüzde 11 oy, neden yüzde 40-50 ve üzerine çıkmasın? Şahsi istikbal peşinde değiliz” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi