Gizem TABAN/İZ GAZETE- CHP Beydağ İlçe Örgütü’nün düzenlemiş olduğu Birlik ve Dayanışma Kahvaltısına katılan Ödemiş Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Eriş’in, “Salim Özkarakaş aday olsaydı, Kiraz’da seçimi kazanırdık” minvalinde bir konuşma yaptığı ve söz konusu ifadelerin krize neden olduğu öğrenildi. Eriş’in konuşmasının ardından İYİ Parti Beydağ İlçe Başkanı Yasin Kırmızı’nın toplantıyı terk ettiği aktarılırken İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Aradan geçen otuz aydan sonra sarf ettiğiniz sözlere dikkat edeceksiniz, İttifakın ruhunu yaşatmak ve taşımak yalnızca bize düşerse o zaman yük olur ‘KİRAZ’ onurumuzdur” mesajını verdi.

Konuya ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Geçmişle ilgili fazla bir şey söylemek istemiyorum ama oradaki mücadeleyi yok sayıp, başka şeyler gelişip sonra da Millet İttifakı’nın bir belediye başkanına mal olan bir yer ile ilgili oraları karıştırmamak lazım. Benim yaptığım paylaşım bir uyarıydı. Bu abartacak bir konu da değil küçümsenecek bir konu da değil. Ancak bu doğru bir şey değil. Çünkü biz orada çok incindik. Bunu tekrar izah etmeye kalkıp, hatıralarla ilgili bir şey anlatırken ‘keşke o olsaydı da bayrağımız dalgalansaydı’ derseniz incitici oluyor. Biz orada yaşananları biliyoruz, çevre ilçe başkanlıkları da biliyor. Biz orada incindik. Ve incindiğimiz bir noktayı hatırlatır ve farklı bir mesaj verir gibi bir ifade olunca ben de bunu yazmak durumunda kaldım” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı doğrultusunda CHP, Kiraz’da aday çıkarmayıp İYİ Parti’nin adayını destekleme kararı almıştı. O dönemde CHP’den belediye başkan aday adayı olan Salim Özkarakaş, Demokratik Sol Parti’ye geçerek belediye başkan adayı olmuştu. Gelişmeler sonucunda İYİ Parti, Kiraz’da seçimi kaybetmiş, AKP’nin adayı Saliha Özçınar seçim kazanmıştı.