YAĞIZ BARUT/İZ GAZETE - "Medyanın son yıllarda nerelere evrildiğini ve neler yaşandığını en iyi sizler biliyorsunuz" diyerek gazetecilere seslenen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Öncelikle toplantıya katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Basın demokrasinin yerleştiği toplumlarda dördüncü kuvvet olarak anılır. Sizler de toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren konuları bizlere duyuruyorsunuz. Ama elinizden gücünüz alındı. Medyanın büyük kısmı ya satın alınarak ya da sattırılarak toplumun asıl sorunlarının gündeme getirilmesi engellendi. Buna hepimiz çok üzülüyoruz. Pek çok konuda özlük haklarınız elinizden alındı. Peki ne yapmalıyız? Mücadele azminden vazgeçmemeliyiz. Biz, ne iktidarın ne de muhalefetin yanında değil, Türk milletinin yanında olmanızı istiyoruz. Hepinizden aydınlık günlere kadar mücadele etmenizi istirham ediyorum. Bir sonraki basın bayramında, umuyorum ki Türkiye'deki değişim sonrasında biraraya geleceğiz" diye konuştu. 

İYİ Parti Genel Merkezi'nde hazırlanan ve basın mensuplarına da dağıtılan 'İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' kitapçığı hakkında da konuşan Başkan Kırkpınar, "Genel merkezimizde hukukçularımızın yaptığı taslak çalışmayı sizlere de sunuyoruz. Bu konu tartışmaya açık, hiçbiri Allah kelamı değil. Birçok yere bunları dağıttık ve eleştirilerin mail olarak bize ulaştırılmasını istedik. Sizlerden de geri dönüşler olursa seviniriz" ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın kendilerine katılan son 100 bin üyenin 80 bininin AKP'den olduğu açıklaması hatırlatılan ve bu sayının İzmir'de kaç olduğu sorusuna da yanıt veren Kırkpınar, "Partimize üye olan yurttaşlarımızın daha önce hangi partilere üye olduğu mutlaka araştırılıyor. Koray Aydın'ın açıkladığı sayı tamamen somut verilere dayanıyor. İzmir'de de AKP'den İYİ Parti'ye katılan yüzlerce kişi var. Ama bu sayıyı şimdi burada vermeyeyim. Önümüzdeki günlerde açıklarım" dedi. 

İBB Başkanı Tunç Soyer'in performansıyla ilgili gelen soruya da Kırkpınar şu cevabı verdi: "Katıldığım tüm programlarda konu Tunç Soyer'e geliyor. Bugüne kadar söylediklerimin hepsine olumlu anlamda ek yorum koyarım. Bu dönemde, pandemi deyip geçmeyelim, belediye kaynakları çok ciddi aşağıya indi. Belediyenin kamu harcamaları katbekat yukarı çıktı. Ayrıca deprem yaşadık. Tüm belediyeler, ciddi çalışmalar yaptı. Ama İzmir'in en büyük problemi tabii ki trafiktir. Buna hızlı şekilde çözüm üretilecektir. Soyer de bu konuda açıklamalar yapıyor. Çözüm iddiasını en kısa zamanda doğrulayacağına inanıyorum."

Editör: Haber Merkezi