Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde temsiliyeti bulunan İYİ Parti, CHP, AKP ve MHP il başkanlarının kent sorunlarıyla ilgili bir araya gelmesi noktasında çağrıda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, “Mecliste bulunan 4 siyasi partinin il başkanlarının kentin problemleriyle ilgili, kent halkının talepleriyle ilgili bir araya gelip istişarede bulunmasının çok iyi olacağını düşünüyorum. Bu noktada siyasi parti il başkanlarına çağrıda bulunuyorum; bayram sonrasında bir araya gelmemiz çok faydalı olacaktır” dedi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, parti ve kent gündemine dair açıklamalarda bulundu. Bayram sonrasında teşkilat çalışmalarını hızlandıracaklarını belirten Kırkpınar, Millet İttifakı belediyeleri hakkında da değerlendirmelerde bulundu

‘OYUNU EN ÇOK YÜKSELTEN PARTİYİZ’

Bayram sonrasında teşkilat çalışmalarını hızlandıracaklarını belirten İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, oyunu en çok yükselten parti olduklarının da altını çizdi. Kırkpınar, “İlçe turlarımıza kapanma sürecinden dolayı ara vermiştik. Bayram sonrasında ilçe turlarımıza devam edeceğiz. Mahalle temsilcilerimizle bir araya gelerek yapacağımız çalışmaları masaya yatıracağız. Beldelerde teşkilatlanma çalışmalarına başladık. İlk olarak Torbalı -Ayrancılar ile Dikili-Çandarlı’da belde teşkilatlarımızı oluşturduk. Önümüzdeki süreçte hızla İzmir’in tüm beldelerinde teşkilatlanmamızı tamamlayacağız. Bu pazar seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Şu anda oyunu en çok yükselten, toplumda en çok kabul gören ve değer kazanan bir siyasi partiyiz. İzmir İl Teşkilatı olarak da partimizin oyunu en çok yükselten illerin başında geliyoruz” diye konuştu.

‘MİLLETİ, HÜKÜMETLE BAŞ BAŞA BIRAKMIYORUZ’

Millet İttifakı belediyelerinin pandemi döneminde iyi bir sınav verdiğini kaydeden İl Başkanı Kırkpınar, “Ülke ve kent olarak olağan bir süreç yaşamıyoruz. Salgın 1 yıldan fazladır sürüyor, İzmir’de orman yangını, deprem, tsunami gibi birçok afet yaşadık. Kapanma süreci, afetler… Yaklaşık 6 ay bu sıkıntılarla geçti. Belediyeler hem sosyal hayatın kolaylaştırılması yönünde hizmet veriyor hem de ekonomik hayatında kolaylaşması adına katkı sunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, esnaflara sosyal ve nakdi destek veriyor.  Buna benzer daha birçok yardım var. Milleti, hükümetle baş başa bırakmıyoruz. Millet İttifakı belediyeleri halkın derdine derman olmaya devam ediyor. Belediyelerimiz tüm bu zorlu sürece rağmen başarılı bir sınav verdi” açıklamalarında bulundu.

‘BETON EKONOMİSİ BİZİ BU NOKTAYA GETİRDİ’

İktidara eleştirilerde bulunan Kırkpınar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Metrosu için dış finans kaynağını buldu. İzmir’in yanı sıra İstanbul, Ankara, Adana, Antalya’da büyükşehir belediyeleri çok rahat dış finans kaynağı bulabiliyor. Bu çok önemli… Hükümetin bulamadığı kaynağı belediye buluyor. Neden? Hükümetin uyguladığı ekonomi politikaları insanlara güven vermiyor. Üretimi saymadan ekonomik kalkınmayı sağlayacağını zannetmek çok büyük bir yanılgı. Bu beton ekonomisi bizi bu noktaya getirdi. Pandemi bu krizin tuzu biberi oldu ama aslında öncesinde ekonomik kırılma başlamıştı” ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANLARINA ÇAĞRI

‘Geçtiğimiz yıl İYİ Parti, CHP ve AKP’nin İzmir il başkanları kentin sorunları için bir araya gelerek bu noktada ortak hareket edeceklerini belirtmişti. Ancak il başkanları tekrar bir araya gelmedi. Bu noktada bir çağrınız var mı?’ sorusunu da yanıtlayan İYİ Partili Kırkpınar, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde temsiliyeti bulunan 4 siyasi partinin il başkanlarının kentin problemleriyle ilgili, kent halkının talepleriyle ilgili bir araya gelip istişarede bulunmasının çok iyi olacağını düşünüyorum. Bu noktada siyasi parti il başkanlarına çağrıda bulunuyorum; bayram sonrasında bir araya gelmemiz çok faydalı olacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi