Gizem TABAN/İZ GAZETE- İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Bahadır Erdem, partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdem, AKP iktidarını hedef alırken ekonomi, erken seçim, ittifak ve daha pek çok konuda mesajlar verdi.

‘NASIL ADAY OLACAK MERAK EDİYORUZ’

AKP iktidarının ülkeyi yönetemediğini vurgulayan İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Bahadır Erdem, İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin ortak bir çalışma yaptığı güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem konusunda açıklamalarda bulundu. İYİ Partili Erdem şunları söyledi: “Türkiye bir tek adam rejimi ile yönetiliyor. Bunun 3 sene içinde yarattığı tüm sıkıntıları hep birlikte yaşıyoruz. Demokrasi ülkemiz bakımından çok büyük derecede kuvvet kaybetmiştir. Türkiye, Erdoğan'ın göreve geldiği ilk günden itibaren farklı fikirleri dinlememe, muhalefet ile uyum içinde ülke sorunlarına çözüm arama anlayışı sonucunda bu günlere geldi. AK Parti'nin yanında MHP'nin de bunda büyük bir payı vardır. Türkiye'yi bu rejime muhtaç ettiler, Türkiye'yi bir çaresizliğin içine soktular. Güçlendirilmiş parlamenter sistem yepyeni bir sistem olarak çözümlerini Türkiye'ye sunuyor. Tarafsız bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Tek bir dönem olmak üzere 7 yıllık görev yapacak. Cumhurbaşkanının nasıl seçileceğine de milletçe hep birlikte karar vereceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem bizim parti olarak seçimleri kazandıktan sonra millete gerçekleştirmek üzere verdiğimizi sözümüzdür. Altı parti ile birlikte bunun üzerine çalışıyoruz. Biz Türkiye'yi AK Parti gibi bölmek üzerinden siyaset üretmiyoruz. Biz tam tersi Türkiye'yi birleştirmek ve ortak paydalarını ön plana çıkararak zenginlikleri bütün vatandaşlara ortak paylaştırmak üzere ülkeyi yöneteceğiz. Biz yetkileri vere vere AK Parti'yi doyuramadık. AK Parti, bölerek düşmanlaştırarak, muhalif partileri düşman göstererek ve bunun üzerine siyaset yaparak kendi oylarını koruma derdinde. Zaten başka türlü seçim kazanamayacağını biliyor. AK Parti seçim kazanamayacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin 13'ncü Cumhurbaşkanı Millet İttifakının adayı olacak. Cumhurbaşkanı, yarattığı ekonomik buhranla, ülkede vatandaşın inim inim inlediği düzende nasıl olup Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan edecek merak ediyoruz.”

‘VATANDAŞ, AK PARTİ’NİN KÖPÜĞÜNÜ ALACAK’

TÜİK'in verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirten İYİ Partili Erdem, “TÜİK'in inanması mümkün olmayan enflasyonu bile yüz de 36, üreticinin enflasyonu ise yüzde 82... Üretici bu enflasyonla üretiyorsa bu vatandaşla yansıyacak demektir. Memurlara verilen zam zaten gerçek olmayan enflasyon üzerinden verilip onlardan çok daha önce almıştı. Emekli maaşını 2 bin 500 TL 'ye çıkardılar ancak bu ücretle emekliler nasıl geçinecek. Enflasyonun da köpüğünü alacağız demişler. İlk seçimlerde vatandaşlar esas bu milletin üzerindeki AK Parti'nin köpüğünü alacak ve Millet İttifakı iktidara gelecektir" dedi.

‘SEÇİM İTTİFAKINA DÖNÜŞMESİNİ İSTERİZ’

Güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalışan 6 partinin ortak çalıştığını seçimde ittifak olarak hareket edip etmeyeceğine yönelik soruyu yanıtlayan Erdem, “Buna seçim gelirken 6 partinin genel başkanı karar verecek. Bu bir hukuk projesi. Türkiye'nin demokrasiyi yeniden tesisi etmesinin, güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme döndürülmesinin projesi. Biz 6 parti olarak bu projeyi sunuyoruz. Buradaki çalışma seçim ittifakına dönüşebilir, biz ittifakın paydaşı olarak bunu arzu ederiz ancak bugünden bir şey söylemek bu partilere haksızlık olur" diye konuştu.

‘BUNLARDA YÜZ YOK’

Erken seçime hazır olduklarının altını çizen İYİ Partili Erdem, "Gelen Başkanımız gezerken artık 81 ili tamamlıyor, 3-4 il kaldı. Geçen gün, bir daha dolaşacağını söyledi. Vatandaşın dinlenilmeye, devlet insanı görmeye ihtiyacı var. Vatandaş, bugün seçim istiyor. Koşa koşa gidip oyunu atarak AK Parti'den kurtulmak istiyor. Derhal seçim olması lazım. Biz yarın seçim olacak gibi hazırız. Ben AK Parti'nin yerinde olsam sokağa çıkamam ancak bunlarda yüz yok” ifadelerini kullandı.

‘SOYER’İN ARKASINDAYIZ’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlatılan terör soruşturması sonrasında AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde benzer bir durum olduğuna yönelik iddialarının hatırlatılması üzerine konuşan İYİ Partili Erdem, “"Sayın İmamoğlu'nu 2 defa seçtirdiler. İlkinde 40 bin fark yediler ikinci seçimlerde 800 bin oy farkla İstanbul halkı iktidara tokat attı. Anlaşılan bu tokatta almaları gereken dersi almamışlar. Şimdi bu tokadı genel seçimlerde yiyecekler. Biz bu nedenle İYİ Parti olarak İmamoğlu'nun da Tunç Soyer'in de Mansur Yavaş'ı da yani tüm haksızlığa uğrayan başkanlarımızın arkasında duracağız. Bu seçimi AK Parti kazanamayacak. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, Türkiye'yi iyi idare edeceğini ve ekonomi düzelteceğine, bu ülkeyi iktidar olmayı hak ettiğine yönelik bir hayal de sunamaz gerçek de sunamaz. Bunun için sokakları karıştırmak istiyor. Belediyelere tam anlamıyla hukuksuz bir biçimde suçlamalarda bulunarak ilerlemek istiyor. Vatandaşın inanması mümkün olmayan iftiralar ve karalamalarla yol almak istiyorlar. Biz Millet İttifakının belediye başkanlarına verilen seçmenimizin iradesinin İYİ Parti olarak sonuna kadar arkasındayız. Millet iradesinin sonuna kadar savunacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi