Cengiz Aldemir/ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in açıklamasında bir darbe iması bile olmadığını belirten İYİ Parti Müsavat Dervişoğlu, katıldığı bir televizyon programında konuştu. İktidarı muhalefetin eleştirilerine maksat üreten bir anlayışla yaklaştığını ifade eden Dervişoğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in açıklamalarında darbe imasının olmadığını söyledi. Dervişoğlu, “ Ben Özgür Özel’in özellikle bu süreçte, böyle bir darbe imasında bulunduğu kanaatinde ve inancında değilim. Sayın Özel’i de iyi tanıyorum. Demokrasiye olan bağlılığını biliyorum. İktidara karşı muhalefet yaparken de sert bir dil kullandığını düşünüyorum. İktidar sözcülerinin de muhalefetten birileri böyle bir açıklama yapsın da biz onu mutlaka kendimize göre yorumlayalım arzusu içinde oldukları da ortada” dedi.

TARTIŞMALAR MAGAZİNEL

Siyaset dilinin değişmesi gerektiğini ifade eden Dervişoğlu, hakaret, husumet içeren sözlerden uzak durulması önerisinde bulundu. İktidarın darbe söylemlerini magazinel olarak değerlendiren Dervişoğlu, “ Kendi seçmen tabanını konsolide etmeye yönelik bir söylem biçimi geliştirdiklerini ve buna bağlı olarak bir algı oluşturmaya çalıştırdıklarını görüyorum” şeklinde yorumladı. Türk Dil Kurumu’na yapılan atamanın tartışma yaratacak bir görevlendirme olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, “ Önünüze gelen her oltaya takılmayın. Türkiye’nin gündemi değil bu konu. Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ulusa sesleniş konuşmasında ana muhalefet partisi genel başkanını direk muhatap alacak biçimde kabul edilmeyecek sözler sarf edince, karşı taraftan da ölçüsüz bir üslupla cevap geliyor. Bu milleti yoruyor. Milletin başka dertleri var” değerlendirmesinde bulundu.

BİZ ABD’YE ABD’DE PYD’YE

ABD ve İngiltere’ye gönderilen yardımlar konusunda da değinen Dervişoğlu, iktidarın ABD’ye yardım yolladığını, ABD’nin de PYD’ye yardım göndermesine dikkat çekti. Sağlıkta ve ekonomi alanında yaşanan sıkıntıların çözüm beklediğini belirten Dervişoğlu, “ İşler çok iyi gidiyor. Her şey çok iyi diyebileceğimiz bir durum yok. Bankacılık sektörü rahat mı? değil. Ekonomimiz iyi değil. Her şeyi reis yapıyor deniliyor ama… sonuçta iyi şeyler de yapılan yanlışların faturası da sayın Cumhurbaşkanına çıkar. İktidar sözcüleri bunu unutmasınlar ” diye konuştu.

BELEDİYE YARDIMLARINDAN RAHATSIZLAR

Belediyelerin bir devlet kurumu olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, iktidarın bunu unuttuğunu söyledi. İtidarın belediye başkanları ile bilinçli bir rekabet alanı oluşturduğunu bunun da topluma zarar verdiğini ifade eden Dervişoğlu, belediye başkanları hakkında maksadı aşan ifadeler kurulduğunu vurgulayarak, “ İktidar sözcüleri, “paralel yapılar kuruluyor” gibi sözler sarf ettiler. Keşke büyük problemleri el birliği ile çözmeye çalışacak bir görüntü sergileyebilseydik. Millet ittifakının belediye başkanları vatandaşa yardım için vaziyet alınca, iktidar bundan ne hikmetse müzdarip oldu. Bir tepki koydu. Tepkiyi de aşan bir biçimde genelgeler yayınlandı. Belediyelerin yardım hesaplarına bloke edildi. Bu dışarıdan bakıldığında hiç hoş bir görüntü değil” eleştirisinde bulundu.

Siyasi kurumların pandemi sürecinde bile yan yana gelemediğini belirten Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti liderleriyle bir araya gelerek sorunları barışçıl bir şekilde çözmesi gerekirken bunu yapmayışını eleştirdi. Partili kimliği ile Cumhurbaşkanlığı görevinin sürdürülemeyeceğinin görüldüğünü kaydeden Dervişoğlu, Türkiye’nin bugün çok daha güçlendirilmiş parlamenter bir demokrasiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi