İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Millet İttifakı’nın İzmir ilçe belediye başkanlarından oluşan heyet Ankara ziyareti sırasında İYİ Parti Genel Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Heyetin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyareti sırasında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları ve İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ve Müsavat Dervişoğlu da vardı. Ziyaret sırasında ise Dervişoğlu, İz Gazete okurlarına ve İz Web Tv izleyicilerine özel açıklamalarda bulundu.

‘DEMOKRASİYE VE SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞÜRÜLMEMELİ’

Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın, ‘Seçimler murdar oldu’ ifadelerini değerlendiren Müsavat Dervişoğlu, “Binali Bey öncelikle İzmir Milletvekilimizdir. Başbakanlık, Bakanlık ve TBMM Başkanlığı yapmıştır. Bu ifadeleri kendisine yakıştıramadığımı belirteyim. Ayrıca bir seçim gerçekleştirilmiş ve bu zamana kadar olmayan bir süreç yaşanıyor. Bu süreçle ilgili birtakım sıkıntılar yaşanmışsa bunun müsebbiplerini kendi içlerinde aramaları gerekiyor. Demokrasiye ve seçime gölge düşürecek açıklamalardan da azami şekilde uzak durulması lazım” diye konuştu.

‘TÜRKİYE BU GERGİNLİĞİ KALDIRMIYOR’

İstanbul’da mazbata sürecinin uzatılması hakkında da konuşan Dervişoğlu, “Çok sayıda spekülasyon var. Su akar yatağını bulur. Yasalar işliyor, biz hala Türkiye’de hakimlerin olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla süreç ne kadar uzarsa uzasın sonucun etkileneceğini düşünmüyoruz. Oyları saymak istediler, saydılar. Bir daha saymak istediler, yine saydılar. Neticede sonuç değişmiyor, artık kabullenmek lazım. Sürece birilerinin de iyi niyetle müdahil olması gerekiyor. Türkiye bu gerginliği kaldırmıyor. İktidara da bu olup bitenler yakışmıyor. Sabırla bekleniyor, onlar sabırsızlık arzuluyor. Böyle bir şeyi de boş yere beklemesinler, inancım odur ki, İmamoğlu’na mazbatası verilecek” ifadelerini kullandı. 
Ayrıca, yerel seçim sürecinde İYİ Parti ve CHP kadrolarının tek bir partiymiş gibi çalışmasından memnun olduğunu dile getiren Dervişoğlu, bu duruma katkı koyan herkese de teşekkür ettiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi