Cengiz Aldemir/ANKARA - İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Derin bir ekonomik krizin pençesinde olan Türkiye’nin, piyasalardaki olumsuz gelişmeler ve pandeminin yol açtığı yaraları daha da derinleştirdiğini belirten Dervişoğlu, iktidar ve ortağını, gerçekleri perdeleyerek suni gündem oluşturmakla eleştirdi.



ERDOĞAN BİDEN’E SESSİZ KALDI

Ülke gündemine aylar sonra getirilen ABD Başkan adayı Joe Biden'ın, Türk siyasetiyle ilgili sözlerini değerlendiren Dervişoğlu, ülke siyasetine yön verecek yegane gücün, büyük Türk milleti olduğunu vurgulayarak, "Şu ana kadar o hadsiz sözlerin muhatabı olan Partili Cumhurbaşkanından tek bir kelime duyan oldu mu? Bulunduğu makam, Türk Milleti’nin birliğini, bütünlüğünü ve şerefini temsil eder. İYİ Parti de bir muhalefet partisidir. O sözlerin muhatabı değildir” dedi.
 

MİLLETTEN AKP’YE KIRMIZI KART
İktidarın "cambaza bak oyunu" oynadığını, demokrasilerde hakem olan milletin elinin, bundan sonra 'kırmızı karta' uzandığını ifade eden Dervişoğlu, “Bu işin dönüşü, bu iktidarın kurtuluşu yoktur. Hesap sandıkta görülecektir” yorumunda bulundu.

 

TÜRKİYE’Yİ YALNIZLAŞTIRAN İKTİDAR
İktidarın 15 yıldır, Ege adalarında Yunan bayrağı dalgalanmasına sessiz kaldığını ve benzer yanlış dış politikalar yüzünden Türkiye’yi yalnızlaştırdığını söyleyen Dervişoğlu, İYİ Parti’nin, "Mavi Vatan" ile ilgili atılacak adımların her zaman destekçisi olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek, "Devletler arası değil, kişisel ilişkilerle yürütülen ve belirlenen dış politikanın, Türkiye'yi getirdiği nokta yalnızlıktır. Bu yalnızlık, bölge ülkeleriyle, milli menfaatlerimiz çerçevesinde imzalanması gereken anlaşmaların önündeki bir engel olarak görülmektedir. Bugün Mısır, İsrail, Suriye ile masaya oturabilen ve istediğini alan taraf, maalesef Yunanistan olarak görülmektedir” eleştirisinde bulundu.


ÜLKE GÜNDEMİ BAŞKA
Vatandaşın ve ülkenin gerçek gündeminin geçim derdi olduğunu belirten Dervişoğlu,”Dolardaki her kuruş artışın, Türk milletine milyarlarca liralık yük getirdiği gerçeğini görmeyen, görmek istemeyenlerin yapacağı iş değildir Türkiye'yi yönetmek." ifadesini kullandı.

 

YABANCILARA GÖRE YOL HARİTASI ONUR KIRICI
ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi "dünya çapında satranç oyuncusu" sözleriyle ilgili bir soruya Dervişoğlu, "Türkiye'yi yönetecek kişinin, ABD başkanlarının ve başkan adaylarının övgü ve yergilerine göre yol haritası tanzim etmeye kalkışmasıdır asıl onur kırıcı olan." diye yanıtladı.

GÜNDEMİMİZDE YOK
Kılıçdaroğlu'nun, "Abdullah Gül'den neden bu kadar korkuyorlar?" açıklamasını ise Dervişoğlu, "Gündemimizde olan bir konu değil. İYİ Parti olarak yapay gündemlerle meşgul olmuyoruz." karşılığını verdi.

PARTİ KARAR VERİR
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak Meral Akşener'in adının geçtiğine ilişkin soruya Dervişoğlu, "Türkiye'nin gündeminde çok kısa bir takvim içerisinde gerçekleştirilecek bir seçim varsa bu değerlendirmeye açıktır. Ama şahsen bu değerlendirmeyi ben Müsavat Dervişoğlu olarak yapamam. İYİ Parti, bu tür konuları yetkili organlarında konuştuktan sonra karara bağlar ve ondan sonra kamuoyuyla paylaşır” yanıtını verdi.

TÜRKİYE’NİN TAKDİRİNE SUNUYORUM
Bakan Albayrak'ın "Maaşınızı dolar üzerinden mi alıyorsunuz?" açıklaması ile ilgili bir soruya Dervişoğlu, "Türkiye'de doların her artışının iç ve dış borç toplamına getirdiği yük bellidir. Dolar 1 lira arttığında vatandaşın cebinden 500 milyar lira çıkıyor. O 500 milyar lira ile neler yapılabilir, Türkiye'nin takdirine sunuyorum." şeklinde konuştu.

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili bir soruya ise Dervişoğlu, devlet aklıyla bağdaştıramıyorum” yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi