ALİ CAN KARAKULAK / İZGAZETE - Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in 10 Haziran Pazar günü önce Bergama sonrasında Tire’de halkla buluşacağını basına açıklayan Dervişoğlu, akşam da İzmir Gündoğdu meydanında büyük bir iftar yemeği düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. Tüm halkı iftar yemeğine davet eden Dervişoğlu, toplantı sonunda Cumhurbaşkanı adayı ve İyi Parti genel başkanı Meral Akşener’in seçim kampanyasına yetkililerle birlikte bağışta bulunup basın ile birlikte fotoğraf çekildi.

"TÜRKİYE’DEKİ DEĞİŞİMİN ÖNDERLİĞİNİ İZMİRLİLER YAPACAK"

Toplantıda İzmirli seçmenlere yönelik açıklamalarda ve tahlillerde bulunan Müsavat Dervişoğlu, “Adaylarımızla birlikte İzmir İl Başkanlığımızın koordinasyonunda sürdürülen seçim kampanyalarımızla ilgili de bilgi vermek istiyorum. Her gün her ilçede bir iyi parti adayı sahada çalışıyor. Aldığımız geri dönüşler fevkalade iyi, geri dönüşlerden fevkalade memnunuz. Görünen o ki İzmir halkı iyi partiyi bağrına basmıştır. Sandıkta da göreceğiz ki Türkiye’deki değişimin oluşumunu ve önderliğini yine İzmirliler yapmış olacaklar. Bu konuda ifade ettiklerimiz sadece sıradan bir beklenti değil. Aynı zamanda Türkiye’nin İzmir’den beklentisini ifade ediyor. İnanıyoruz ki, İzmir önderliğinde Türk milleti bu sıkışmış siyaset anlayışını İyi Parti ile bertaraf edecektir. İzmir, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin yeniden fabrika ayarlarına geri döndürülmesinin öncülüğünü yapacaktır” dedi. Ayrıca diğer partilerinde İzmir ile ilgili çalışmalarını değerlendiren Dervişoğlu, “Başka partilerle spekülasyona girmek istemiyorum. Bütün siyasi partiler için İzmir önemlidir. Bu kampanya döneminde İzmirce bir üslup ile başka yerlerde olmayacak güzellikte bir süreç geçiriyoruz. İzmir zaten hakaret, hamaset ve husumet dilini kabul eden bir kent değil. Burada dışlayan bir yaklaşımdan ziyade kucaklayan, entegre eden bir kültür dokusunun içindeyiz. Bu her alana yansıdığı gibi siyasete de yansımış bir durumdur. Adayların, siyasi partilerin buradaki rekabetleri Türkiye için işbirliği içinde bir rekabettir. Bu güzellik İzmir’e yakışan bir güzelliktir” sözlerini ekledi.

"KAMPANYALARIMIZI KENDİ EKONOMİK İMKANLARIMIZLA SÜRDÜRÜYORUZ"

İyi Parti'nin devlet yardımı almadan kampanyalarını sürdüğünü de dile getiren Dervişoğlu,” İyi Parti olarak devlet yardımı almıyoruz. Dolayısıyla kampanyalarımızı kendi ekonomik imkanlarımız ve dost çevremizden aldığımız destek ile sürdürüyoruz. Rakiplerimize yaklaşık 500 Milyonun üzerinde bir devlet yardımı yapıldı. Bu yardımında 400 Milyondan fazlasını AK Parti alıyor. Bir diğer rakibimiz Cumhuriyet Halk Partisi’de en az onun yarısı kadarını alıyor. Bu konuda siyasi rakiplerimizin ekonomik gücü karşısında, haksız rekabet ortamı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu sebeple bu toplantı sonrası Ziraat Bankasının bankamatiklerinin önünde kuyruğa girerek sayın Meral Akşener’in kampanyasına gönlümüzden ne koparsa bağışta bulunup, ona yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu”.

"CEBERRUT İKTİDARINDAN KURTULMAK İSTİYORUZ"

AKP’nin iktidarlığını ceberrut kelimesiyle betimleyen Dervişoğlu, kampanyanın son günlerine doğru büyük bir İzmir mitingi düzenlemeyi düşündüklerini belirtti. Stratejik olarak seçimin ikinci turunda bunu gerçekleştireceklerini de söyleyen Dervişoğlu, “Biz ceberrut iktidarından kurtulmak istiyoruz. Dolayısıyla sayın Akşener’in dediği gibi ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında onu yenebilecek bir rakibin olmasını istiyoruz. Bu konuda İzmir halkına da sesleniyorum. Kimin Recep Tayyip Erdoğan’ı yenebileceğini düşünüyorlarsa ona oy versinler” diye konuştu.

"BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜRECEĞİZ"

AKP iktidarını eleştiren Dervişoğlu, “Biz Atatürk’ün kurduğu Büyük Türkiye Cumhuriyetini fabrika ayarlarına geri döndürüp, eksiklikleri giderilerek demokratik parlamenter sistemin yeniden hakim kılınmasını sağlamaya yönelik vaatlerimizi beyannamemizde açıkladık. Şimdiyse ortalıkta farklı farklı senaryolar dolaşıyor. İzmir’in bu gibi söylemlerde bulunacak sıradan siyasi aktörlerle kaybedecek bir zamanı yok. İzmir halkının adalet ve eşitlik duygu ve ilkelerine güvenip ona göre bir yol haritası tayin etmeye çalışıyoruz. Türkiye’de Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu bir dış politikamız vardı. Ancak bu iktidar ile fevkalade ciddi dış politik sorunlarla karşı karşıya bulunup, itibar kayıpları yaşıyoruz. Kendi yetiştirdiğimiz çocuklar artık burada yaşamak istemiyorlar. Cari açığımız sürekli büyüyor, güvensizlik hüküm sürüyor” ifadelerinde buludu.

Son olarak Türk halkının bu iktidara “SON” diyeceğini belirten Dervişoğlu, partinin yol haritasının da Gazi Mustafa Kemal’in işaret parmağının gösterdiği yöne doğru çizildiğini söyleyerek Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in seçim kampanyasına bağışta bulunmak üzere basın toplantısına son verdi.

Editör: Haber Merkezi