Cengiz Aldemir/ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın suikasta öldürüldüğünü iddia eden AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'a Çiçek Sineması benzetmesi üzerinden yüklendi.

Genel kurulunda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine eski parti liderlerinin de sıcak baktığını ileri süren AKP'li  Özkan, "Siyasi bir suikastla öldürülen merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, millete hizmet etmenin yolunun Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemini işaret ederek başkanlık sisteminden geçtiğini ifade etmiştir" dedi. 

"BURASI TBMM, ÇİÇEK SİNEMASI DEĞİL"

AKP'li Özkan'ın sözlerini eleştiren İYİ Partili Çıray, iddiayı dile getirdiği yerin Çiçek Sineması olmadığını, TBMM olduğunu anımsattı. Ciddi iddiaların ispatla, delille yapılacağını belirten Çıray şöyle konuştu: "Arkadaşlar, kayda geçmesi için ayakta bir şey söylemek istiyorum. Sayın Özal'ın suikastla öldürüldüğü konusunda muazzam bir iddiada bulundu Sayın Grup Başkan Vekili. Ben dönemin Meclis Başkanı ve Özal'ın ölümüyle Cumhurbaşkanı Vekili dâhil bu konuyla ilgili birçok kişiyle görüştüm. Bugün kadar bu işin suikast olduğu hiçbir şekilde teyit edilemedi, ispat edilemedi. Sayın Grup Başkan Vekili burası çiçek sineması değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi. Bu kadar muazzam iddialar ancak ispatla ve delille yapılabilir. Bu durumda savcılığa suç duyurusunda bulunmalısınız."

Editör: Haber Merkezi