İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Millet İttifakı’nın İzmir ilçe belediye başkanlarından oluşan heyet Ankara ziyaretİ sırasında İYİ Parti Genel Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Heyetin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyareti sırasında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları ve İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ile Müsavat Dervişoğlu da vardı. Ziyaret sırasında ise Çıray, İz Gazete okurlarına ve İz Web Tv izleyicilerine özel açıklamalarda bulundu.

‘İMAMOĞLU MAZBATASINI MİLLET TARAFINDAN ALDI’

Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın ‘Seçimler murdar oldu’ ifadelerine cevap veren Aytun Çıray, “Doğrusu Sayın Binali Yıldırım’ın üslubuna yakıştıramadım, seçimler neden murdar olsun? Yüksek Seçim Kurulu tarafından sayımlar yapılıyor, itirazlar değerlendiriliyor ve sonuçta bir karara bağlanacak. Zaten millet kararını verdi. Sayın Ekrem İmamoğlu millet tarafından mazbatasını aldı. Bundan sonra yapılacak olan YSK tarafından da mazbatanın verilmesidir. Bu tür lafları da ciddiye almıyorum” dedi.

‘HALKTAN KORKAN SİYASETÇİ Mİ OLUR?’

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan müsabakaya gitmesini ‘tehlikeli bir hamle’ olarak değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de cevap veren Aytun Çıray, “Ne zamandan beri bir siyasetçinin halka karışması tehlikeli olmuş. Halktan korkan siyasetçi mi olur? Sayın İmamoğlu bu ülkenin iki güzide takımının maçına gitti. Bu durum halkın ona olan güvenini de gösterir” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Çıray, İzmir’deki yerel seçim sonuçlarını çok başarılı bulduğunu söyleyerek “Daha önce 8 ilçe kayıpken şimdi 5 ilçe kayıp, yani 3 ilçe kazanıldı. Buna mukabil bir oy rekoru kırıldı. İnşallah iyi olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi