MİHRİCAN CANDEMİR / İZ GAZETE- İYİ Parti Karaburun İlçe Başkanı Şerif Arslankan, İZ TV’de yayınlanan Nil Kahramanoğlu ile Gündem Özel programının konuğu oldu.

İYİ Parti’nin Karaburun’da kurumsallaşması için çalıştıklarını söyleyen Arslankan, “8 asil ve 8 yedek üyeyle biz göreve başladık. Şimdi ise çok daha büyüdük ve kabımıza sığmaz olduk. Ayrıca ilçe teşkilatı kurarken Karaburun merkezden, Kösedere’den, Mordoğan’dan, Küçükbahçe’den ve Yeni Liman’dan arkadaşlarımızı yönetime aldık ve böylece güçlü bir yönetim oluşturduk. Partimize üye olarak katılmak isteyenlerin hangi partiden gelmiş olduklarının da bir önemi yok. Vatandaş kimi tercih ederse bizler o kişiyi üye olarak kaydediyoruz” şeklinde konuştu.

‘YERELDE İKTİDARA TALİBİZ’

Çalışmalarının olduğunu ve yerelde iktidara talip olduklarını dile getiren Arslankan, “Sayın Genel Başkanımız bütün ülkeyi dolaşıyor ve tüm vatandaşlarımıza partimizi iktidara getireceğinden bahsediyor. Nasıl İYİ Parti ülkemiz genelinde iktidara talipse biz de yerelde iktidara talibiz. Bunun için çalışmalarımız var ve biz İYİ Parti olarak Karaburun’da iktidara geldiğimizde hizmetleri eşit dağıtacağız. Karaburun’un problemlerinden biri olan imar problemlerini çok hızlı bir şekilde çözeceğiz” dedi. Ayrıca esnafların problemlerine de değinen Arslankan, “Esnafımızı destekleyen ve onların yanında olan bir yönetim anlayışına sahibiz. Partimiz, esnafımızın ve esnaf odamızın yanında olamaya devam edecek” diye konuştu.

‘GÖÇLERİ ÖNLEMEK İSTİYORUZ’

Esnafların, balıkçıların ve tur tekne sahiplerinin problemlerine dikkat çeken Arslankan, Karaburun’a olan yoğun göçü önlemek istediklerini ve ilerleyen dönemde gençlere istihdam yaratacaklarını söyledi. Arslankan, “Özellikle göç olayı çok önemli. İşsizlik çok olduğu için, iş için göç eden insanlar var. Biz almak istediğimiz tedbirlerle bu göçü önlemek istiyoruz. Gençlere iş bulmayı düşünüyoruz. Bunun dışında yerelde insanımızın iş sahibi olabilmesi için, kendi işini kurabilmesi için iktidar olduğumuzda onları destekleyip, kendi işinin patronu olmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

‘EĞİTİM BİZİM İŞİMİZ’

Aynı zamanda öğretmen olan Arslankan, en önem verdikleri iki konudan birsinin eğitim olduğunu belirterek gençleri kazanmak için onları destekleyeceklerini söyledi. ‘Eğitim bizim işimiz’ diyerek sözlerine devam eden Arslankan, uzun süre öğretmenlik yaptığı için öğrencilerin sorunlarını daha iyi anladığını ve daha hızlı bir şekilde çözüm üretebilecek potansiyele sahip olduğunu da dile getirdi.

‘GURUR DUYUYORUM’

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan hakkında konuşan Arslankan, “ kendisi benim öğrencim olur ve dolayısıyla onunla gurur ve onur duyuyorum” dedi. Aynı zamanda Arslankan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile diyaloglarının iyi olduğunu da belirtti.

Editör: Haber Merkezi