DERLEYEN: AHMET MURAT SEÇİLMİŞ/ İZ GAZETE- Özgür Coşkun ile Politik'İz programının bu haftaki konuğu İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Müjde Harput Apak oldu. İYİ Parti’nin esnaf gezilerinden ve vatandaşın tepkilerinden bahseden Apak, Karşıyaka gündemine dair merak edilen soruları da yanıtladı.


 

AKŞENER RÜZGÂRI

Kendisini Koyu Karşıyakalı bir anne, aktivist, hayvansever ve halkın içinden birisi olarak tanımlayan Apak; mücadeleci tavırlarını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den aldıklarını şu sözlerle dile getirdi: “Biz saha çalışmalarında Sayın Akşener’in rüzgârıyla hareket ediyoruz. Daha da hızlandık. Atığımız adımlar Genel Başkanımız sayesinde 5 kat hızlı hale geldi. Yadsınamaz bir çalışma sergiliyoruz ve Akşener’i gören birinin çalışmamaya utanması gerekiyor. Bu yaşında hiçbir siyasi beklentisi kalmamış birinin vatan için koşturması bizleri motive ediyor. Bizler de naçizane onun başarılarını taklit etmeye çalışıyoruz.”

‘TAKIM OLMAYI ÖĞRENDİK’

İYİ Parti teşkilatının faaliyetlerini, “Takım olmayı öğrendik, hep birlikte çalışıyoruz” şeklinde anlatan Apak, sözlerine şöyle devam etti: “Ben bir yerde çalışıyorsam onlar başka yerdeler. Ben Sivil toplum kuruluşlarına gittiysem onlar sahada oluyorlar, birimiz basın açıklamasındayken birimiz esnaf ziyaretindeyiz. Pazar ziyaretleri yapıyoruz. Mahalle mahalle geziyoruz, insanların hatırını soruyoruz. Vatandaşın derdini Genel Merkeze iletiyoruz, çözüm yolları arıyoruz. Bunların hepsini vatanımız ve insanımız için yapıyoruz tabii ki. Halkın çalışmalarımıza geri dönüşü de gayet olumlu. Müthiş bir teveccühle karşılaşıyoruz. Kadın erkek herkes Sayın Genel Başkana sevgilerini iletiyor. Halk bu düzenin değişmesini istiyor. Bu olumlu dönüşler elbette bizleri motive ediyor. Karşıyaka’nın seçmeni gerçekten laik, cumhuriyetçi ve Atatürkçüdür. Halk bu temel değerleri hangi partide bulursa onun peşinden gidiyor. Elbette temel hizmetleri halka ulaştırma amacımız var. Ancak vatandaşımız ‘Önce vatan sonra biz’ ilkesiyle hareket ediyor. Bizler de bunu farkındayız ve vatandaşa böyle yaklaşıyoruz. Halkımız da buna inandı.”

‘EKONOMİ KONUŞULUYOR’

Halkın geleceğe dair bir düşüncesi olmadığını dile getiren Apak, “Konuşulan tek şey ekonomi. Halkın büyük bir kısmı gerçekten tam anlamıyla tükenmiş durumda. Artık halkın arasında belli ekonomik makaslar yok. Orta direk gibi bir kavram tedavülden kalktı. Esnaf ziyaretlerinde bu durumları hep halkımızla konuşuyoruz. Bir pastanenin elektrik faturası 18 bin lira gelmiş. Esnaf buna göre yükselen maliyetleri halka olabildiğince az yansıtmaya çalışıyor. Esnafın dükkân camına ‘Zam yaptığımız için üzgünüz ama mecburduk’ yazdığını gördüm. Allah yardımcımız olsun diyorum. Dibe vurmadan yukarı çıkılmıyor ve şu an dibe vurmuş durumdayız. Umuyorum hep birlikte yukarı çıkacağız” ifadelerini kullandı.

‘ÜYE SAYISI ARTIYOR’

Görevi devraldığından beri üye sayısının 3 katına çıktığına dikkat çeken Apak, “Diğer illere ve ilçelere de üye gönderiyoruz. Adana ve Mersin’den gezmeye gelip burada üye olan vatandaşlarımız vardı. Tüm ilçe başkanlarımız vatanı için görevi sırtlandı ve hepsi çok çalışıyor. Bu saatten sonra kişisel çıkarlarımızın hiçbir önceliği ve önemi yok. Ya vatan ya vatan. Başka çıkar yolumuz yok. Şapkalarımızın hiçbir önemi. Birimizde x parti diğerimizde y parti yazabilir. Biz tüm vatandaşlarımızla ülkemizi düze çıkarmaya çalışmalıyız. Önce memleketimizi kalkındıralım sonra zevklerin ve renklerin derdine düşelim. Ortak amacımız bu olmalıdır” dedi.

‘LİSEYE SAHİP ÇIKALIM’

Karşıyaka’nın bölgesel sorunların değinen Apak, “Liselerimiz yıkılıyor. Karşıyaka Lisesi ve Gazi Lisesi yıkıldı. Atakent Lisesi için yıkım kararı çıktı” dedi. Apak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ben 1991 yılında Atakent Lisesi’nin ilk öğrencilerinden ve mezunlarındanım. Lise binasının dayanıksız olduğunu düşünmüyorum. Bunun hakkında üniversite birimlerinden gerekli uzman ekiplerin araştırma yapması gerekiyor. Bu bölge İzmir’in en değerli bölgelerinden. Birçok insanın iştahını kabartmış olabilir. Sağlık açısından bir sıkıntı varsa binaya ilk kazmayı beraber vuralım. Ancak bina sağlamsa bunun arka planını konuşmak gerekir. Ayrıca bu tip olaylar hep insanların tatilde olduğu döneme denk geliyor. Çok hızlı alınmış ve uygulamaya sokulmuş bir karar. Bunun hakkında çalışan bazı gruplar var. Ben de onlarla bir arada hareket ediyorum. Hepimiz birlik içinde olmalıyız. Rant değeri yüksek 13 dönümlük bir okul arazisi olduğunu unutmamak gerek. Ben bu araziye sonuna kadar sahip çıkacağım. Çünkü yıkılırsa yeniden okul yapılacağını sanmıyorum. 13 dönüme kocaman 5 blok apartman yapılabilir. Biz bu düzene karşı gelip bir çözüm bulmak zorundayız” açıklamasında bulundu.

‘ŞİDDETE KARŞI ÇIKILMALI’

Geçtiğimiz günlerde aralarında husumet bulunan iki aile arasında ‘sokak hayvanlarını besledikleri’ gerekçesiyle çıkan ve 3 kişinin katledildiği saldırıya dair değerlendirmelerde bulunan Apak, sokak köpeklerinin gerekçe gösterilmemesi gerektiğini belirtti. Birçok vatandaşın besleme yaparken saldırıya uğradığını belirten Apak,“Hayvanlar da beslendikleri için öldürülüyorlar. Ben hem vatandaşımıza ücretsiz avukatlık yapıyorum hem de hayvanların yaşamını devam ettirmeye çalışıyorum. Aynı zamanda İYİ Parti’nin kurucusuyum. Sebebi ne olursa olsun 3 insana 28 kurşun atarak öldürmek anlamlandırılacak bir şey değil. Kurşun atan saldırganın mahkemedeki sözlerine bakarsak hiçbir hayvanın saldırıda bulunmadığını görebiliriz. Şahıs olası bir saldırıdan çekinip bu cürümü işlemiş. Hayvanlar konuşup dertlerini anlatamaz. Onlara birinin yardımcı olması gerekiyor. Toplum olarak birbirimize saygımızı yitirdik diye düşünüyorum. Bir insan, hayvana şiddet uygulayabiliyorsa ileri bir zamanda bir insana da zarar verebilecek potansiyele sahiptir. Biz bu ailenin arkasında durmalıyız. Eğer bu olayın suçlusu cezasız kalırsa buradan cesaret alan başka kişiler de hayvanlara ve insanlara zarar verme teşebbüsünde bulunabilir” şeklinde konuştu.

‘SANDIKLARI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ’

İyi Avukatlar grubu hakkında konuşan Apak, “Vatan için, millet için mücadele etme amacıyla toplanmış kişilerden oluşuyoruz. Seçim güvenliğini nasıl sağlayabiliriz diye düşünüyoruz. Biz kendi içimizde gruplara ayrılıp sandık görevlilerimize eğitim veriyoruz. Sandıklarımızı boş bırakmayacağız. Bundan sonra da hukuku ve adaleti nasıl eşit şekilde dağıtabileceğimizi planlayacağız” ifadelerini kullandı.

‘GELİYORUZ AZ KALDI’

Partisinin gelecek planlarına değinen Apak, “İlk olarak yapacağımız iş cumhuriyet değerlerimize sahip çıkıp adaletli, liyakatli günlerimize dönmeyi sağlayabilmektir. Amaçlarımızı tek ana başlık altında sizlere bu şekilde toparlamış oldum. Bu seçim tünelden önce son çıkış. Bir daha yanılma şansımız yok. Son söz olarak şunu söylemek istiyorum: Geliyoruz az kaldı” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi