Gizem TABAN/İZGAZETE- İYİ Parti Genel Merkezi tarafından 81 ilde düzenlenen parti içi eğitim İzmir’de de gerçekleşti. Selahattin Akçiçek Kültür Merkez’inde, İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Mehmet Akalın’ın başkanlığın yapılan eğitimde; İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ile gençlik kolları yöneticileri yer aldı. Programın basına açık kısmında Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Akalın gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘İKTİDAR, GERÇEK GÜNDEMİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR’

“Türkiye’de gündem 2 temele oturuyor” sözleriyle konuşmasına başlayan İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın, AKP iktidarını hedef aldı. Akalın, “Bunlardan birincisi gerçek gündem, ikincisi ise yalancı gündem. Gerçek gündem hepimizin gördüğü, şahit olduğu gündem. Yani, ülkemizdeki; yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar, hukuk ve adaletin tecelli etmemesi ve liyakatin oluşmamış olması. Biz bunu; enflasyon olarak görüyoruz, hayat pahalılığı olarak görüyoruz. Her dönem üniversiteler açıldığında öğrencilerin yurt sorunu var. Esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, durumu…. Ülkenin gerçek gündemi bunlar. Yalancı gündem ise; bu gerçek gündemi saklamak için siyasetçiler tarafından ortaya atılan tezler. Bir bakıyorsunuz Diyanet İşleri Başkanlığı bir açıklama yapıyor, birkaç gün o konuşuluyor. Anayasayı tartışalım diyorlar, 20 yıldır iktidardasınız şimdi mi aklınıza geldi! Bu yalancı gündemler eskiden daha uzun konuşulurdu ancak halkımız artık uyanıyor, yalancı gündemler birkaç gün içinde bitiyor. Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması mümkün olmayan biri atandı ve infial oldu. Biz bunu haftalarca konuştuk ama o zaman da gerçek gündem enflasyon, hayat pahalılığı, Merkez Bankasının durumu, ülkemizin yurtdışındaki güven sorunu, gelmeyen yabancı sermayeydi. Siyasi iktidar gerçek gündemi ortay çıkarmamak, bunu örtmek için her hafta yalancı bir gündem ortaya atıyor” açıklamalarında bulundu.

‘SARAYDAN YAPILAN SİYASET’

Siyaseti ‘sahada yapılan siyaset’ ve ‘sarayda yapılan siyaset’ olarak 2’ye ayırdığını belirten Prof. Dr. Akalın, “Sahada muhalefet partileri var, muhalefet partilerinden de İYİ Parti sürekli sahada. Vatandaşımızın, esnafımızın, çiftçimizin, işçimizin durumunu, yoksulluğu görüyoruz, takip ediyoruz. Genel Başkanımız her gün farklı bir ilde. Allah ona güç kuvvet versin. Saraydan yapılan siyasette; ülkenin gündemini görmeyen, yalnızca beli bir kesime kaynak aktarmak için kurulmuş bir siyaset var” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’Yİ BATAKLIKTAN ÇIKARMAK İÇİN İKTİDARA TALİBİZ’

İYİ Parti’nin makul bir siyaset yapan bir parti olduğunu ve demokrasi mücadelesi sonucunda oluşan bir siyasi hareket olduğunu dile getiren İYİ Partili Akalın, “İYİ Parti, yeni bir siyasi partidir ve kendini de merkezde konumlamıştır. Genel Başkanımızın son başbakanlık çıkışıyla da hedefini ortaya koymuş ve tüm teşkilatlara yolu göstermiştir. Bu yol iktidar yoludur. Allah’ın izniyle İYİ Parti bu ülkeyi yönetmeye talip... Türkiye’yi bu bataklıktan çıkarmak için iktidara talibiz” dedi.

‘İYİ PARTİ OLMASAYDI NE OLURDU?’

“İYİ Parti, Türkiye siyasetinde olmasaydı ne olurdu?” diyerek açıklamalarını sürdüren Akalın, “İYİ Parti olmasaydı, bugün AKP iktidarının artık yorulmuş, çürümüş iktidarın gidişini konuşuyor olmayacaktık. İstanbul ve Ankara’da seçimin kazanılmasından sonra milletimiz de buna inandı ve dedi ki ‘Artık AKP gidiyor.’ AKP’nin gidişiyle iktidara gelecek olan siyasi hareket, duruşu ve sosyolojik taban itibarıyla İYİ Parti’dir. Türk siyasetinde bunu göreceksiniz, tarih bunu yazacak. İYİ Parti’nin ülkemizde gerçekleştirmiş olduğu atılım yıllarca konuşulacak. Genel Başkanımız ve İYİ Parti, Türk siyasi tarihine önemli bir damga vurmuştur.

‘BU UCUBE SİSTEMİ İLK SEÇİMDE GÖNDERECEĞİZ’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in ‘Ben Başbakan olmak istiyorum’ açıklamasına yönelik sarf ettiği ‘Artık olmayan bir makama talip’ ifadelerini değerlendiren İYİ Partili Akalın, “Sayın Cumhurbaşkanımız da meseleyi anlamış. Bu ülkede; yoksulluk, yolsuzluk, yasakların olması, hak, hukuk, adaletin oluşmamasının sebebi bu ucube partili cumhurbaşkanı sistemidir. Biz bütün ülkemizin sorunlarının buradan kaynaklandığını düşünüyoruz ve bunu sürekli söylüyoruz. Biz bunu değiştirmek istiyoruz. Yasama-Yürütme-Yargı’nın birbirinden bağımsız çalışmasını istiyoruz. Bugün ülkemizde, adalet mekanizmasının doğru çalıştığını söyleyebilecek bir kişi var mıdır, Cumhurbaşkanı da dahil? Meclis çalışıyor mu? Bakanlar var ama hiçbirinin sözü geçmiyor. Tarım Bakanlığı’nın bütçesi 3 senedir aynı, hiç mi enflasyon yok. Bütçesi 3 senedir aynı geçiyor, bakan teşekkür ediyor. Parlamenter sistemde bakanlar, bütçe görüşmelerinde bütçeden daha fazla pay almak için kavga ederdi. Şimdi var mı böyle bir şey? Zatı muhterem söylüyor ve her şey ona göre oluyor. Bu sistemin değiştirilmesinin istememizden daha doğal ne olabilir? Sadece biz değil tüm milletimiz bunun değişmesini istiyor. Sayın Cumhurbaşkanı istediğini söyleyebilir ama gerçek bu. Cumhurbaşkanı ne derse desin bu sistem değişecek. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmek zorundayız. Başka yolu yok. İlk seçimde bu sistemi göndereceğiz ve İYİ Parti iktidarıyla eski şaşalı günlerimize döneceğiz” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANIN YA HAFIZASI SIKINTILI YA DA…’

İYİ Partili Akalın, TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman’ın Anayasa’nın ilk 4 maddesinin yeni Anayasa’da yer almamasına ilişkin açıklamaları ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz konusu ifadeleri CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği yönündeki açıklaması hakkındaki soruyu yanıtladı. Akalın, “Bizim düşüncemiz çok net. Cumhurbaşkanının ya hafızasında bir sıkıntı var ya da danışmanları yanlış yönlendiriyorlar. Yine kandırılmış olabilir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun böyle bir söylemi yok. Kendi dava arkadaşı söylüyor, Kılıçdaroğlu söylemiş gibi yapılıyor. Bizim ‘o bunu dedi, bu ne dedi’ değil, yoksulluğu, yolsuzluğu konuşmamız lazım” dedi.

Editör: Haber Merkezi