Gizem TABAN/İZGAZETE- İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, başkanlık divanında güncelleme yaptı. İYİ Parti Genel Merkezi’nin başkanlık divanına göre yapılan düzenlemede bazı divan üyelerinin görev alanında ve görev adında değişiklik yaşanırken yeni divan üyeleri de eklendi. İl Başkanı Kırkpınar’ın danışman sayısında da değişikliğe gidildi. 

YENİ DÜZENLEMEDE NELER DEĞİŞTİ?
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın başkanlık divanında yaptığı değişiklikler şöyle: 
Yapılan değişikliklere göre; İl Sekreteri Hasan Yıldız ve Teşkilat Başkanı Murat Çakar aynı görev tanımıyla yerini korurken, İl Muhasibi görev adı Mali İşler Başkanı olarak değişti. İl Muhasibi Figen Yıldırım Mali İşler Başkanı oldu. Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ülkü Doğan iken yapılan değişiklikle Doğan Seçim İşleri Başkanı oldu. Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı olarak Ahmet Tamer’e görev verildi. Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şakir Genç yeni düzenlemeye göre Siyasi İşler Başkanı oldu. Mahalli İdarelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İhsan Ülker’in görev alanı yerini korurken yeni düzenlemeye göre Yerel Yönetimler Başkanı oldu. Ekonomiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tamer Cücü’nün görev alanı yerini korurken Ekonomi Politikaları Başkanı oldu. Çevre ve Şehircilikten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şükrü Çakır’ın görev alanı yerini korurken yeni düzenlemeye göre Doğa ve Çevre Politikaları Başkanı oldu. Gençlik Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yar’ın görev alanı yerini korurken Gençlik Politikaları Başkanı, Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serap Özöktem’in görev alanı yerini korurken Kadın Politikaları Başkanı, Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Füsun Örük’ün görev alanı yerini korurken yeni düzenlemeye göre STK İlişkileri Başkanı, Eğitim Kültür ve Sanattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Halis Köse’nin görev alanı yerini korurken yeni düzenlemeye göre Eğitim Politikaları Başkanı oldu. 

6 YENİ GÖREV ALANI EKLENDİ
Yeni düzenlemeye göre divana; Uluslararası Politikalar Başkanı, Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı, Orta Doğu Politikaları Başkanı, Kalkınma Politikaları Başkanı, Milli Güvenlik Politikaları Başkanı, Siyaset Akademisi Başkanı eklendi. Sanayi ve Teknolojiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hayri Köseoğlu yeni düzenlemeye göre Uluslararası Politikalar Başkanı oldu.  Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Sedat Sarı olurken daha önce Halkla İlişkiler ve Protokolden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Mehmet Balvar Orta Doğu Politikaları Başkanı oldu. Daha önce Basın-Yayın, Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Yiğit Kumman Milli Güvenlik Politikaları Başkanı oldu. Geçtiğimiz haftalarda vefat eden Strateji ve Toplumsal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Gök’ün yerine, yeni düzenlemeye göre Toplumsal Politikalar Başkanı olarak daha önce Sağlık Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Ayhan Koç geldi. Daha önce Esnaf ve Sanatkarlarla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Fatih Erkut ise Siyaset Akademisi Başkanı oldu. Önceden Tarım Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Fatih Zaimoğlu yeni düzenlemeye göre Kalkınma Politikaları Başkanı oldu.

DANIŞMAN SAYISI 4’E DÜŞTÜ
Ayrıca İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın daha önce 5 danışmanı varken danışman sayısı 4 oldu. Önceki danışman Ahmet Kervan’a yeni divanda görev verilmedi. Diğer danışmanlarda değişiklik olmadı.

Editör: Haber Merkezi