İZ GAZETE - İzmir'i ekonomik anlamda değerlendiren ve İzmir’in tarım başta olmak üzere kalkınmada önemli bir kapasiteye sahip olduğunu aktaran Genç, “İzmir, tarımda çok ilerdeyken aynı mevsimde iki üç ürün alınanabildiği dönemlerden tarım ve çiftçi temel giderlerini karşılayamaz hale geldiğinden, ürün ekiminden vazgeçmek zorunda kalmıştır. Çünkü sattığı ürün maliyet giderlerini katşılayamaz hale gelmiştir. Bununla da kalmayıp tüm tarım ürünlerini ithal ederek yerli üreticiyi rekabet edemez hale düşürmüştür. Tarım Bakanlığı adeta “Tarım ürünleri ithalatı bakanlığına dönüştürülerek” Türk çiftçisi tarımdan koparılmıştır. Bu durum İzmirli üreticiyi ekim alanlarından kopararak bir nevi işsizler ordusuna katmıştır. Oysa İzmir’de hava karayolu, deniz ve demiryoyolu gibi lojistik olanakları geniş, toprak yapısının da son derece üretime elverişli olması maalesef değerlendirilememiştir” ifadelerini kullandı.

Millet ittifakına yönelik tartışmalar hakkında da konuşan Genç, şöyle konuştu: “İl yönetimindeki yetki alanımı aşmadan kısaca şunu söyleyebilirim. Partili cumhurbaşkanlığı sistemin devlet geleneğimize ve milletimizin beklentisine uygun bir sistem olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu sistemde seçilebilmek için yüzde elli artı bir gibi zorunluluk var dolayısıyla sistem ittifakları kendiliğinden zorunlu kılıyor.

Bu durumda İyi Parti’nin temel değerlerinden ödün vermeden, asgari müştereklerde birlikte hareket edebileceği parti veya partilerle yüzde elli artı biri alabilmek için ittifak kurması kadar doğal bir şey olamaz. Kaldı ki karşı taraf da mevcut durumda bir ittifak ile yürümektedir. İYİ Parti’den kırmızı çizgilerinin ihlal etmesini kimse beklemesin. Terörle doğrudan veya dolaylı ilişki içinde olanlar iyi partiden uzak dursun. Bunun dışında her türlü müzakere ve iş birliğine açığız. CHP ile bügüne kadar gelen ittittifak işbirliğini ve sonuçlarını gayet olumlu buluyor ve devam etmesinde de ülkemiz adına yarar görürüyorum. İyi Parti Millet İttifakı’nı sonlandıran taraf olmayacaktır”

Geride kalan 31 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Genç, “Türkiye genelinde ittifak protokolüne riayet olduğu gibi İzmir özelinde de riayet olmuştur ve ittifak başarılı sonuçlar almıştır. Bu ittifak sonucu iktidar yokuşun başından inişe geçmiştir. İttifak ortağımızdan yerel yönetim sürecinde İYİ Parti’yi yok saymamasını bekleme hakkımızın olduğunu söylemek isterim. Bunu sadece istihdam alanıyla ilgili söylemiyorum. Seçim sürecinde olduğu gibi bundan sonraki süreçte de istişarenin devamı ittifak yararına olacaktır” dedi.

“ATATÜRK ÖLMEDİ BİZ VARIZ”

Yaklaşan 10 Kasım’a da değinen Genç, “Öncelikle şunu belirtmek isterim. 10 Kasım’ı resmî yazışmalarda “Bayram” diye ifade eden densizlere rağmen” 10 Kasım: kendi küllerinden doğan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran, Dünya Lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün, tarihe geçmiş Türk büyüğünün dünyayı ağlatan ölüm yıldönümüne ona ancak Şükran ve Fatiha yakışır. Gerisi teferruattır. O büyük Lider için ancak şunu söyleyebiliriz: “Atatürk ölmedi biz varız” varolmaya da devam edeceğiz. Bu vesileyle Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 81. yılında bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.

BÜROKRASİNİN ZİRVESİNDEN GELEN SİYASETÇİ

Şakir Genç, Başbakanlığa bağlı birimlerde ‘Şube Müdürü’ olarak başladığı Devlet Memurluğuna ‘personel daire başkanı’ olarak uzun yıllar görev yapmıştır. Genç, bir süre Fakülte Sekreteri olarak ta eğitim alanında hizmet verdi. Genç’in Devlet hizmetlerinde rapörtör olarak fahri görevi devam etmektedir. 657 sayılı devlet memurları yasasına göre emekli olmuş, Alman ve Azerbaycan iştiraklı iki şirketin genel müdürlüğünü sürdürmektedir. Ayrıca kendisine ait Ulusal ve Uluslararası şirketleri bulunmaktadır, İzmir Ticaret Odası’nın da üyesi ve bilirkişisidir.

Şakir Genç, Siyasete “Devlet Memuru olmasına rağmen” dönemin Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü’ye uzun bir süre danışmanlık yapmıştır. SHP Karşıyaka ilçe Başkanlığı da yapan Genç, özel nedenlerle siyasete bir süre ara vermesine rağmen “kendi deyimiyle” memleketin İyi Parti İzmir İl Başkanlığında il yönetim kurulu üyesi olarak görev almış daha sonra “Kalkınma Politikalarından sorumlu” il başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir.

Editör: Haber Merkezi