İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen İYİ Parti 2’nci Olağan Kurultayı’nda patlak veren ‘yazılmayacaklar listesi’ krizini değerlendirdi.

Kırkpınar; “Partinin kuruluş aşamasında yaşanan tüm zorlukları siyasete ilgi duyan duymayan herkes bilir. O zorluklara ragmen Türkiye sosyolojisinin tamamını kucaklayacak kendini milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı olarak ifade eden yeni bir siyasi hareket vücut buldu, onun Genel Başkanı Meral Akşener de çok kısa bir süre sonra erken seçimde yer aldı. Biz bu seçime CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber katıldık. Biz kurultayımızı bu seçimi olmadan önce yaptık. O kurultayda Genel İdare Kurulu seçimi blok listeyle oldu. Üstü çizilenler oldu” diyerek o dönemin kurultayını ve gidişatını anlattı ve daha sonra çarşaf listenin olması içn oy kullanıldığını söyledi. Kırkpınar, çarşaf listenin daha demokratik olduğunu hatırlattı.

ÇIRAY'IN NEZDİNDE YAZMADIM!

İYİ Parti’de tartışmalı geçen kurultayda GİK seçimleri için Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın hazırladığı öne sürülen ‘İlk 75’de de olsa tercih edilmeyecekler listesinde’ Aytun Çıray da vardı. Çıray, kurultay sonrası yaşananların ‘merkez siyasetçilerin tasfiyesi’ olduğunu iddia etti. Tartışma hakkında konuşan İl Başkanı Kırkpınar’ın “Seçildiği ildeki ilçe başkanlık binalarının yerini bilmeyenler yarıştıkları listeden çıkan sonuca saygı duyacaklar” sözleri Çıray'ı hedef aldı iddialarına neden oldu. Yaşanan tartışmaları İz Tv canlı yayınında yanıtlayan Kırkpınar, İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın parti büyüğü olduğunu ve aralarında kırgınlık olmadığını belirterek telefon görüşmelerinde Çıray’ın kendisinden destek istediğini, yazdığı yazıyı ise onun nezdinde yazmadığını daha sonra da kaldırdığını söyledi. Kırkpınar, o yazıyı tek bir il için yazmadığını da vurguladı.

‘HUKUK EVRENSELDİR’

Koalisyonları da değerlendiren Başkan Kırkpınar, AKP ve MHP’ye sert eleştirilerde bulundu. Kırkpınar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 2017 yılı refandurumu için meydan meydan gezdiğini ve sonucun yüzde 49 olduğunu hatırlattı ve “49 yakalanınca büyük mücadelenin içinde olma enerjisi yakalandı ve bunu sinerjiye dönüştürmek gerekiyordu arından parti kuruldu. Parti kurulduktan sonra engellemeler oldu. 100 bin imza lazımken 400 bin imza toplandı. Ülkedeki gidişat düşünülen gibi olmadı. ‘Acaba tek adam rejime gitmez mi’ diye düşündük. Maalesef gidildi. Bu ittifakın temeli iyileştirilmiş bir parlementer sistemin olması” dedi.

HDP’ye yönelik operasyonların hatırlatılması üzerine ise İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “İYİ Partinin adına konuşmam doğru olmaz. Genel Başkanımız bu konudaki görüşlerini dile getirdi. Operasyonlar, yargılamalar, tutklanmalar ama cumhurbaşkanı adayı olabilmeler bunlar garip şeyler. Hukuk evrenseldir. Kıtaya, bölgeye, iklime, cinse bakmaz. Evrensel hukuktan herkesin eşit şekilde yararlanması lazım” diye konuştu. Tire İYİ Partili Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın da imkanlar el verdiği ölçüde hem Büyükşehir ile hem de diğer ilçe belediyeleri ile uyum içinde çalıştığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi