Gizem TABAN/İZGAZETE- İYİ Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ, İz Televizyonu’nda yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programının konuğu oldu. Dağ, 4 Aralık’ta gerçekleşecek olan İYİ Parti Gaziemir İlçe Kongresi’nde neden aday olacağına ilişkin açıklamalarda bulunurken yeni döneme yönelik hedeflerini de anlattı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile sürdürdüğü uyumlu ilişkiye dair soruları yanıtlayan İYİ Partili Dağ, teşkilat çalışmalarını da aktardı.

‘AKŞENER’İN İZİNDEYİM’

Üye çalışmalarında karşılaştıkları tablodan bahseden İYİ Parti Gaziemir İlçe Başkanı Dağ, İYİ Parti’ye yönelimin her geçen gün arttığının da altını çizdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in izinden gittiğini belirten Dağ, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık tarihi boyunca hiç son 20 yıl kadar baskı altında kalmamıştır. Şu an sahada üye çalışmaları yapıyoruz. Ancak insanlar, ‘Üye olmak istiyorum, gönlüm sizinle ama oğlum polis, kızım doktor’ gibi söylemlerde bulunuyor, insanların AK Parti dışında bir partiye üye olması engelleniyor. Buna rağmen Türkiye genelinde üye sayımız 600 bin bandını aştı, Gaziemir’de ise 2018 yılında üye sayımız 250 bandında iken bugün bin civarında… Artık insanlar bu korku iklimini kırdı. Çünkü, bir hanımefendinin bütün ülkeyi belde belde köy köy gezmek kaydıyla kendini anlatma çabasını gördüler. Ve bu, vatandaşta karşılık buldu. Biz inanıyoruz ki 2022 yılının sonunda Türkiye genelinde üye sayımız 750 bin bandını geçecek ve ülkede bir tarih yazacağız. Bu kadar gayret sarf eden bir Genel Başkanımız varken bizim ilçe başkanları olarak çalışmamamız, Genel Başkanımızın izinden gitmememiz söz konusu olmaz. Ben, Genel Başkanımızın tüm tavırlarını ve söylemlerini şiar ediniyorum. O yüzden de mümkün olduğunca mücadele ediyoruz.”

‘CANLA BAŞLA ÇALIŞTIK’

Yaklaşık 3 yıldır İYİ Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı görevini yürüten Dağ, görev sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Göreve geldiğinden bu yana birlik ve beraberliği korumaya gayret ettiğini belirten Dağ, “Bizim hiçbir şekilde insan kaybetme lüksümüz yok. Çünkü İYİ Partililer olarak 1923 ruhuyla Kurtuluş Savaşı modunda bir mücadele veriyoruz. Siyaset insan kazanma mecrasıdır. Biz bunu içselleştirdik. Şu an Gaziemir’de tüm üyelerle iletişimimizi çok düzgün bir şekilde sağlıyoruz. Biz şu an ne genelde ne yerelde iktidardayız. Bu doğrultuda herkesin isteğini yerine getirmek çok zor… Buna rağmen gerek üyelerimizin gerek üyemiz olmayan vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek için canla başla çalıştık” ifadelerini kullandı.

‘GÜZEL BİR EKİBİMİZ VAR’

Kongrede neden aday olacağı hakkında açıklamalarda bulunan Dağ, “Gaziemir’de 2018 yılındaki oy oranımız yüzde 13 civarında, 2023 yılındaki seçimlerde İYİ Parti’nin Gaziemir’deki oy oranı yüzde 25’in altında olursa Sedat Dağ başarısız, yüzde 25’in üzerinde olursa Sedat Dağ başarılı… Ben bu iddiayla yola çıktım. Bunu yaratabilmek ve başarı skalamızı görebilmek için adayım. Genel Başkanımızı 2020 yılının şubat ayında Gaziemir’de ağırladık. Meydanda saat 17.00 civarında toplandık, 18.00 gibi Genel Başkanımızın geleceği söyleniyordu ancak 19.30’da geldi. Program 1 buçuk saat gecikmeli olmasına rağmen meydanda inanılmaz bir kalabalık ve teveccüh vardı. O gün kendi kendime şöyle dedim; demek ki bu insanların İYİ Parti’ye ilgisi ve talebi var. Biz bu talebi yerine getirmek için adayız. İYİ Parti’nin Gaziemir’de minimum yüzde 30-35 bandında oy almasını sağlamak için adayız. Bununla ilgili de çalışmalar yaptık, yeni bir yönetim kurulu oluşturduk. Ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın birçoğu geçmişte siyasi partilerde deneyim olan arkadaşlarımız, hiç siyasete girmemiş ama Gaziemir yerelinde var olan arkadaşlarımız da var. Biz Gaziemir’de görev yapan 58 kişilik bir kadroyuz. Bu iddiaların oluşmasını sağlayan sadece ben değilim, benimle beraber görev yapan 57 tane arkadaşımız var. Siyaset ekip işidir, ben çok şanslıyım, çok güzel bir ekibimiz var” diye konuştu.

‘DÖRT TEMEL UNSUR’

Kongrede yeniden seçildiği takdirde yeni dönem için hedeflerinin neler olacağı konusunda da bilgiler veren İYİ Partili Dağ, “Yerel yönetimlerle ilgili Gaziemir’e dair projelerimiz var, bunları harekete geçirmek için planlarımızı yaptık. Kadınların gerek siyasete gerek sosyal yaşama dahil olmalarını sağlamak için projelerimiz var. Ekonomik krizden dolayı gençlerimizin sınavlara hazırlanamama gibi problemleri var. İnsanlar ekonomik zorluklardan dolayı kıyafetten gıda alımına kadar pek çok konuda zorluk çekiyor, bunlarla ilgili bir sosyal projemiz var. Bizim dört temel unsurumuz var; yerel yönetimler, gençlik, kadın ve sosyal destekler… Kadınları, gençleri çok önemsiyoruz, yerel yönetimin daha hızlı ve aktif çalışması için projelerimizin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz, sosyal yardımların daha çok ama yerinde olması için mücadele vermek istiyoruz” dedi.

‘GÜZEL BİR YARIŞ OLSUN’

Kongre sürecine dair de mesajlar veren Dağ, “Benimle birlikte şu an 3 aday olduğunu biliyorum, bir aday daha çıkma ihtimali olduğunu duydum. Bunu çok önemsiyorum. Çünkü bu aday arkadaşlarımızın partiye olan güvenleri üst düzeyde, İYİ Parti’nin önümüzdeki sürece damga vuracağına inanmış durumdalar. Ve bu ekibin içinde yer almak için böyle bir taleple yola çıktıklarını düşünüyorum. İlçemizin talep görüyor olması beni mutlu ediyor. Ben isterim ki çok aday olsun. Ne kadar çok aday olursa o kadar çok insan dahil olmak ister. Aday olacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Hiçbiri benim rakibim değil, hepsi benim arkadaşım. Benim isteğim; sorunsuz, güzel bir yarış olsun. Kongremizin şölen havasında geçeceğini düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

‘KENDİMİZ ANALİZ ETTİK’

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile çok uyumlu bir ilişki yürüttüğünün hatırlatılması üzerine İYİ Parti İlçe Başkanı Dağ, şöyle konuştu: “Siyasette, özellikle yerel siyasette, kavgayla sorun çözemezsiniz. Konuşarak, uzlaşarak sorun çözebilirsiniz. Bir bu bakış açısıyla hareket ettik. Şu an Gaziemir Belediyesi’nde bizim meclis üyemiz yok. Buna rağmen ben Sayın Başkan’a şunu sundum; bizim meclis üyemiz yok ama belediye meclis komisyonu kurdum; bunun içerisinde avukat, doktor, mühendis, eczacı, emekli memur, kadın, genç pek çok kişi var. İzin verirseniz biz bu komisyonla belediye meclis toplantılarına katılmak istiyoruz dedim. Kendisi de bu fikri çok beğendi. Biz 2019’un aralık ayından bu yana yapılan tüm meclis toplantılarına katıldık. O yüzden de doğru ile yanlışın ne olduğunu kendimiz analiz ettik. Sahada bir sorunla karşılaşıp belediye başkanımıza telefon açıp ilettiğimizde hemen yetkili arkadaşlara ilettiğini ve o sorunun çözüldüğünü gördük. Mümkün olduğunca köprü olmaya gayret ettik. Belediye başkanımızı zorda bırakacak taleplerimiz olmadı. Bu da ilişkimizin 3 yıl boyunca çok iyi bir şekilde ilerlemesini sağladı. Her ay bir araya geliyoruz, o ayki işlevleri ve planlamaları konuşuyoruz.”

Editör: Haber Merkezi