İZ GAZETE - Menemen Belediyesi’ne gerçekleşen operasyon ve Serdar Aksoy’un ‘zimmet’ ve ‘irtikap’ suçlamalarından dolayı tutuklanarak cezaevine gönderilmesi sonrasında İYİ Parti İzmir’den konuya ilişkin açıklama geldi.

Operasyon ile birlikte suçlamaların hedefinde kalan bazı İYİ Parti’li isimlerin de olmasından dolayı konuya ilişkin açıklama yapan İl Başkanlığı ‘’Tüm bu kara propaganda manevraların bertaraf edeceğiz’ dedi.

İYİ Parti’den yapılan açıklama şöyle;

Malumunuz olduğu üzere; 20/11/2020 Cuma günü Menemen Belediyesi ile ilgili bazı iddialar üzerine başlatılan operasyon neticesinde; Menemen Belediye Başkanı Sayın Serdar AKSOY ile birlikte bazı kişilerin de tutuklanarak cezaevine konulması, bu tutuklananlar arasında Partimizin bazı yöneticilerinin ve bir Belediye Meclis Üyesinin de bulunması hasebiyle, Partimize ve Teşkilatımıza karşı olağanüstü bir kara propaganda ve algı operasyonu furyası başlatılması söz konusu olmuştur.

Bilinmelidir ki; Partimizin İzmir'de 14 bine yakın üyesi ve tüm teşkilatlarında görevli 1500'e yakın yöneticisi bulunmaktadır. Parti üyelerimizin ve yöneticilerimizin özel hayatları ve mesleklerinde. Parti mensubiyetine yaraşır şekilde davranmaları gerekliliği esas olmakla birlikte, İl Başkanlığımızın ber Parti üyemiz yahut yöneticimizin ticari alışverişlerini, mesleklerini icra ediş şekillerini sosyal ve ticari hayatların her noktasını denetleyebilme ve müdahale edebilme zorunluluğu olmadığı gibi, buna fiilen ve fiziken imkan da bulunmamaktadır.

Bizim de konunun intikalinden itibaren tetkik ettiğimiz üzere; söz konusu iddialar, bir takım ticari alışverişler ile ilgili olup, konut Adli Makamların incelemesi safhasındadır.

Haklarında henüz kesinleşmiş bir ceza hükmü bulunmayan, halihazırda Savcılık Soruşturması aşamasında bulunan ve haklarında tedbir niteliğinde tutuklama kararı verilmiş olan bu mensuplarımız ile ilgili olarak yargı sürecinin adil, şeffaf ve hızlı bir şekilde işletilmesini bekliyor, suçlarının sabit görülmesi halinde Parti Tüzüğümüzün ilgili maddeleri uyarınca gerekli işlemlerin derhal yapılacağını bildiriyoruz

Ancak bu meyanda; bu hadiseyi fırsat bilerek Partimiz Tüzel Kişiligi'ne ve Partimizin üst düzey yöneticilerine karşı saldırıda bulunma cüreti gösterenlere ise yasaların öngördüğü tüm hukuki ve cezai işlemlerin başlatılacağını ve tüm bu kara propaganda manevralarının bertaraf edileceğini,

Kamuoyuna saygıyla duyururuz

Editör: Haber Merkezi