İZGAZETE- İYİ Parti’nin 2’nci Olağan Kurultayı ‘Millet Bizi Çağırıyor’ sloganıyla Ankara Altınpark’ta gerçekleşti.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tek aday olarak girdiği ve güven tazelediği kurultayda 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri de seçildi.


GİK’e İzmir’den; İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, GİK Üyesi Cem Özdemir, İYİ Parti İzmir Gençlik Kolları eski Başkanı Orçun Çeken, İYİ Parti İzmir Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Furkan Tuna aday oldu. 

Genel Başkan Akşener’in GİK için oluşturduğu 100 kişilik anahtar listede İzmir’den Çıray, Özdemir ve Tuna yer aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun grup başkanvekilliği görevine devam edeceği için  GİK'e aday olmadığı belirtildi.  

LİSTE KRİZİ
Kurultayda liste krizi yaşandı. İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın GİK'e 
yazılmayacak isimler için ikinci bir liste hazırladığı öne sürüldü. ‘İlk 75’de de olsa tercih edilmeyecek’ başlıklı listede, “Aytun Çıray, Hayrettin Nuhoğlu, Feridun Bahşi, Yavuz Temizel, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, Berna Biçer, İsmail Koncuk, Ayhan Erel” yer aldı. 

‘HEDEF MERKEZ SİYASETÇİLER’ 
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, söz konusu listeyi sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi. Listenin hedefinin merkez siyasetçileri partiden tasfiye etmek olduğunu öne süren Çıray, “Bu listede asıl hedef merkez siyasetçilerin tasfiyesidir. Demirel'in doktoru… İsmet Sezgin'in yeğeni… Ve bendeniz bunun işaretidir. Başarıp başaramadıklarını göreceğiz. Onlar da görecek. Samimiyet ve ilkeler testidir bu!” ifadelerini kullandı. 

İZMİR’DEN TEMSİLİYET YOK!
GİK seçimleri gece saatlerinde sona erdi. Liste operasyonuna maruz kaldığı öne sürülen Çıray’ın yanı sıra Akşener’in anahtar listesinde yer alan Cem Özdemir ve Furkan Tuna da GİK’e seçilemedi. Böylece İzmir GİK'te temsilsiz kaldı. 

Editör: Haber Merkezi