İZ GAZETE - İyi Parti'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'nın ilgili birimine teslim eden Meral Akşener, yeni partisini Ankara'da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde ‘Türkiye İyi Olacak’ sloganıyla kamuoyuna açıkladı. Akşener kürsüye çıktığı sırada salondakilerin ’Başbakan Meral’ şeklinde slogan atmasına karşılık olarak ’Ben Cumhurbaşkanı olacağım’ şeklinde cevap verdi.

'MUTLU BİR TÜRKİYE OLACAĞIZ'

Yaptığı konuşmada 'Demokrasi tehdit altındadır. Ve iktidarın hukuku her şeyin üzerindedir. Açıkça görülmektedir ki toplam siyaset açmazdadır. Post modern milli şef dönemi iktidardadır ama sürdürülebilir değildir. Türkiye ve millet yorgundur. Devlet yıpranmıştır. Kamu düzeni çözülmektedir. Siyasal iklimin değişmesi dışında hiçbir çıkar yol kalmamıştır. O çıkar yol biziz, sizsiniz. O çıkar yol 80 milyon Türk milletidir.
Milletimiz demokratik siyasetten sapmadan Türkiye’nin önünü açmaya karar vermiştir. Milletimiz yeni bir iktidar ile yoluna devam etme niyetini açıkça beyan etmektedir.Umutlarımız hayallerimiz var. Gücümüz var. Adil bir Türkiye istiyoruz. Özgür bir toplum istiyoruz. Hakkımız var. Yeni bir siyasal hareketle Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz. 
İyi; adalettir, kararlılıktır, umuttur, gelecektir, bilgidir, zenginliktir, cesarettir. O da burada var. İyi; medeniyet demektir ve bu yolun taşlarını sadece cesurlar döşer.
Türkiye coğrafyasıyla kucaklaşıp Avrasya olacak. Dünya ile kucaklaşacak… 'İyi Parti' ile güçleneceğiz mutlu bir Türkiye olacağız.' diyen Meral Akşener'in yanında Aytun Çıray'ın oturması, Çıray'ın Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirileceği söylentilerini doğurdu. 

İZMİR SİYASETİNDEN 5 İSİM

İyi Parti kadrosunda İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, MHP İzmir İl Eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Narlıdere Belediye Başkanlığı, milletvekilliği, il başkanlığı gibi görevlerde bulunan ve yeni partinin İzmir İl Başkanlığı için en büyük aday olarak gösterilen Yıldırım Ulupınar ve İzmir Eski Milletvekili Şenol Bal da bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi