Ankara Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek İYİ Parti Olağanüstü Genel Kurulu öncesi çarşaf liste hareketliliği kurultaya damga vuracak. Mevcut üst kurul delegelerinin 5’te 1 çoğunluğunun imzasını gerektiren çarşaf liste talebi içim delegelerin yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten İyi Parti kurucularından Kürşad Cebeci “81 il üst kurul delegeleri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda gerekli çoğunluğa ulaşarak demokratik hakkımız olan çarşaf liste oylamasını gerçekleştireceğimizden şüphemiz yok. “ diye konuştu.

İYİ Partinin büyük emek ve bir çok siyasi görüşü bir araya getirerek kurulduğunu vurgulayan Cebeci “Geçmişi demokrasi mücadeleleri ile dolu ve bunu bir yaşam biçimi haline getiren Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in bu çağrıya da kayıtsız kalmayacağına inanıyoruz. Bu sebeple çarşaf liste gerçekleştirilecek en demokratik oylama şekli olacaktır. Ayrıca kafalarda hiçbir soru işareti bırakmadan gerçekten hak edenin ve delegenin iradesinin tam anlamıyla sandığa yansıyacağı bir yöntem olacaktır.” dedi.

Olağanüstü Kurultayda Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin çarşaf liste yöntemi ile belirlenmesi parti için demokrasinin kurumsallaşması adına önemli bir adım olacağını da sözlerine ekleyen Cebeci “ Çarşaf liste ile gerçekleştirilecek oylama, Genel Başkanımızın liderliğinde İyi Parti’nin hukuk devletini yeniden tesis etmek için verdiği mücadelede elini güçlendirecek ve diğer partilerden farkını ortaya koyacaktır.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi