Cengiz Aldemir/ANKARA

İYİ Parti’nin bugün düzenlenen grup toplantısında “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla kadınlar ön plandaydı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile beyaz kıyafetler içindeki kadın milletvekilleri ve salonu dolduran kadın misafirleri, Akşener’i beyaz çiçeklerle karşıladı.

ERKEK VEKİLLER ARKADA

Toplantının yapılacağı salona kadar birlikte yürüyen İYİ Parti lideri ve misafirler TBMM koridorlarında renkli görüntüler oluşturdu. 

Grup toplantısında dikkat çeken bir diğer bir önemli detay ise oturma düzeni oldu. Partinin erkek milletvekilleri, nezaket çerçevesi içerisinde kendilerine ayrılan yerleri İYİ Partili kadın misafirlere bıraktı ve toplantıyı arka sıralardan ayakta takip ettiler. 

'KADININ AYAĞININ ALTINI ÖPÜN KERESTE ADAMLAR'

Günün önemine vurgu yapan ve anlamlı mesajlar veren Akşener şöyle konuştu: "Kocaman bir kuyruklu yalan vardır, Türk kadını mücadele etmedi diye. Haydi oradan! Bunu söyleyenler o kadınların bu ülke için verdiği emeğin fitresini karşılayamazlar. Zekatı fazla gelir… Ayıp be, ayıp! Bu ülkenin kadınının ayağının altını öpmelisiniz kereste adamlar. Dünyanın her yerinde kadınlar haklarını korumak için mücadeleler verirken Türk kadınları kaderlerine razı mı geldi? Elbette gelmedi. Türk kadınının verdiği mücadele belki de dünyanın başka hiçbir yerinde görülmedi. Dünyadaki hemcinsleriyle beraber Osmanlı’nın yıkılış döneminde kadınlar hak mücadelesine başladılar.

Ta 93 Harbi’nden itibaren Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve İstiklal Harbi’nin olduğu dönemlerde İstanbul'un ve Marmara bölgesinin ekonomisini götüren kim biliyor musunuz? Kadınlar. Bunu ben söylemiyorum Amerikalı ve Avrupalı birer kadın gazeteci söylüyor. Bir isim koymuşlar, bahçe ekonomisi. Takas üzerinden açların doyurulduğu, çıplakların giydirildiği bir süreç bu.

'TÜRKİYE KADINLARLA ZENGİNLEŞECEK'

1923 yılında kendine ait muzaffer bir devlet kuran bu millet 2022 yılında bunun gerisine düşemez. 1934 yılında Batılı ülkelerden bile önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verebilen bu cumhuriyet 2022 yılında bunun hatırasıyla yetinemez. 1997 yılında kadının başörtüsü arkasına saklanan yasakçı zihniyet 2022 yılında kadınları hapsederek kendini tekrar edemez. Kimse şunu unutmasın, Türkiye’nin büyümesi, Türkiye’nin zenginleşmesi, Türkiye’nin gelişmesi Türk kadınının elindedir. Türk kadını güçlü olursa Türkiye de güçlü olur. Günümüz koşullarından cesaret alıp kadınların önünde duvar olanlar, çok beklersiniz. Kadınların hayatına ömür biçenler, çok beklersiniz. Kadınların bakışlarına, tercihlerine dil uzatanlar, çok beklersiniz. Bizler 100 yıl önce de buradaydık, bugün de buradayız. Siz istediğiniz kötülüğü yapın, bizler hala buradayız, dimdik ayaktayız ve bizler burada oldukça siz kaybetmeye mahkum olacaksınız."

Editör: Haber Merkezi