TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir’in Çeşme ilçesindeki Ulusoy Limanı’nda çalışan bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından gelişmeler peşi sıra geliyor. Testi pozitif çıkan vatandaşın Bornova Türkan İlhan Devlet Hastanesi’ne kaldırılmasının ardından limanda çalışan 45 kişi aileleri ile birlikte gözlem altında tutulmaya başlanmıştı. Bölgede alınan tedbirler kapsamda Çeşme Ulusoy Limanı da gözetim altında tutuluyordu.

Geçtiğimiz gün Çeşme Ulusoy Limanı’na İtalya’dan gelen bir gemi yanaştı. İz Gazete’nin edindiği bilgiye göre ise limanda hareketlilik hala sürüyor. İtalya’dan gelen gemiye ilişkin geçen her dakika yeni bir detay ortaya çıkarken; son olarak geçtiğimiz günlerde gözlem altında tutulması planlanan 45 personelin; boşaltma işi için tekrar limana çağrıldığı öğrenildi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINIYOR

Konuyu meclis gündemine taşımaya hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise; İtalya’dan gelen geminin içerisinde hangi ürünlerin bulunduğunu sordu. Bayır, “Hiçbir şey insan sağlığından değerli olamaz. İtalya şu anda virüsün merkez noktası durumunda” dedi.

Limanda bazı tedbirlerin alındığını ve gerekli ilaçlamaların yapılmasının olumlu olduğunu kaydeden Tacettin Bayır, “Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı neden bu geminin yanaşmasına karşı bir engellemede bulunmadı? Geminin içerisindeki ürün neydi?” diye sordu.

İNSAN HAYATINDAN DAHA MI DEĞERLİ?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yaptığı açıklamada ’Türkiye’ye giriş yapan dorseler İtalya’dan yüklendiğine göre virüs taşıma ihtimali yüksek değil midir? Sizin ticaretiniz insan hayatından daha mı değerli? Ayrıca, dorselerin içindeki emtia ve malların bu virüsü taşıma ihtimali yok mudur? Taşınan ürünlerin ne gibi aciliyeti vardır ki, bu gemi özel bakanlık talimat ile boşaltılmış ve ciddi anlamda risk alınmıştır. Karantina’dan geri çağırılan personeller büyük bir risk altındadır. Bu kişilerin virüsü yayma ihtimali neden göz ardı edilmiştir" ifadelerini kullandı.

GÖZLEM ALTINDAKİ PERSONEL GÖREVE ÇAĞRILDI

Tacettin Bayır ayrıca, geçtiğimiz günlerde gözlem altına alınan 45 liman personelinin; yüklerin indirilmesi için tekrar göreve çağrıldığı bilgisini de gazetemiz ile paylaştı. Ulusoy Limanı’nda çalışan bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından Ulusoy Limanı’nda çalışmakta olan 45 personel aileleri ile birlikte gözlem altında tutuluyordu.

AKP’DEN TUHAF AÇIKLAMA

Konuya dair bir açıklama da AKP Çeşme İlçe Örgütü’nden geldi. AKP Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili hemşerilerim değerli Çeşmeliler küresel salgınla alakalı alınan önlemler neticesinde uluslararası ticaret deniz yoluyla insansız şekilde devam etmektedir. Bu aşamada hiçbir yolcu ve tır şoförü vatandaşlarımız gemilerle yolculuk yapmamaktadır. Sadece konteynırlar yüklenip gidiş ve gelişlerde konteynırlara gemiye tüm dezenfekte işlemleri doktor gözetiminde uygulanmaktadır. Tüm önlemleri bilim kurulumuzun önerdiği şekilde uygulanmaktadır. Müsterih olun kurallara uymaya devam. Hiçbir virüs birlikteliğimiz ve kardeşliğimiz den büyük değildir”

SUÇ DUYURUSU HAZIRLIĞI

Öte yandan konuyla ilgili Çeşmeliler de bir suç duyurusu hazırlığı içerisinde. Yaşananlar ile ilgili açıklanan basın metninde halk sağlığının önemine değinildi. Yapılan açıklamada Çeşme Limanı’nın derhal kapatılması talep edilirken, “Çeşme Liman ve Yetkilileri ölü taklidi yapmayı bırakıp ivedilikle Çeşme halkı be Ülkemiz için gereken tedbir ve önlemleri ivedilikle almalı ve bu Çeşme Liman Kapısı derhal kapatılmalıdır. Aksi takdirde bu vebal ile birlikte insan sağlığını tehlikeye atmakta, suç işlemektedirler. Bizler Çeşme’de yaşayan sağ duyulu vatandaşlar ve Çeşme Kadın Dayanışma’nın Kadınları ve anneleri olarak Çeşme’den sosyal medya, yerel ve ulusal basın üzerinden kamuoyu oluşturmak ve sağlığımızı korumak amacıyla kampanya başlattık ve sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.
 

Editör: Haber Merkezi