TUGAY CAN / İZ GAZETE  - Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçim takvim süreci devam ederken bir istifa da Cumhuriyet Halk Partisi MYK üyesi Tuncay Özkan’ın yardımcısı Mehmet Şakir Başak’tan geldi. Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe eski Başkanı da olan Başak, gazetemize konuştu.

‘ELİMİZİ DEĞİL, GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYAN İNSANLARIZ’

Örgütlerimiz ile yapacağımız istişare sonucunda bir karar vereceklerini dile getiren Başak, aday adaylığı için istifa ettiğini ancak nereye başvuru yapacağının belli olmadığını, Genel Merkez ve örgütlerle yapılan görüşmenin ardından bu kararın verileceğini söyledi.

Başak şunları söyledi;

“Genel Merkez ne görev verirse, elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Biz örgütün emekçileri ve dava insanlarıyız. Bireysel amaçların değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerini iktidar etmek için mücadele eden insanlarız. Bu noktada yola çıktık.”

‘CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN EVLADIYIM’

Karabağlar ya da Konak’tan aday adayı olacağını söyleyen Başak, “Bu noktada nerede faydalı olacaksak nerede ihtiyaç varsa orada görev almaya hazırım. Örgütlerin sağduyusunun burada çok önemli bir noktada duruyor. Nerede daha fazla katkı sunabileceğimiz noktasında fikir birliğini varmamız yeterli. Bizim için neresi olduğu önemli değil. Çünkü ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin evladıyım. Onun yüzden Karabağlar ya da Konak benim için bir elmanın iki yarısı gibi. Birbirlerinden farkı yok.” ifadelerini kullandı.

Tuncay Özkan’ın, istifa etmesine müdahale etmediğini söyleyen Başak, “Böyle bir süreçte, bu mücadele içerisinde olmam gerektiğini söyleyerek istifamı verdim. Kendisi de bana hayırlı olsun diyerek başarılar diledi.” şeklinde konuştu.

‘BENİ ÖRGÜT VAR ETTİ’

Cumhuriyet Halk Partisi’nde sadece tek bir ilçeyle düşünülecek bir siyasetçi olmadığını ifade eden Başak, “Örgüt içerisinden çok fazla talep vardı. Yoksa kafama göre istifa etmem söz konusu olmazdı. Zaten genel anlamıyla bir talep vardı. Benim evim Karabağlar’da, işyerim Konak’ta. Konak’ta ve Karabağlar’da siyaset yaptım. Ama Buca’dan da insanlar bana elini mutlaka taşın altına koy, Karşıyaka’dan insanlar elini taşın altına koy diyorlar. Siyasette mücadelenin içerisinde var olma konusunda örgütüme minnettarım. Beni bugüne kadar yalnız bırakmadılar. Bu meşakkatli yolda ben hiçbir şey değilim, beni örgüt var etti. Ben de onları mahcup etmedim. Bu noktada böyle bir karar verilirse, biz bunu da efsaneye dönüştürecek bir anlayışla görev alırız.” dedi.

‘CHP’DE SİYASET YAPMA NEDENİM, TOPLUMSAL KÖPRÜYÜ OLUŞTURMAK’

Başak’ın hemşerisi olan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’un AKP’nin Karabağlar adayı olacağı yönündeki iddialar için de konuşan Başak, “Adaylığı konuşuluyor. Ancak ben 40 yıldır ben İzmir’deyim. Bütün sokaklarını bilirim. 35 yıl esnaflık yaptım. Dolayısıyla bir İzmirli olarak da görüyorum kendimi. Benim bu partide siyaset yapma nedenim, toplumsal köprüyü oluşturmak, insanları ortak paydada bir araya getirmek. Bunu da örgüt içerisinde başardığımı düşünüyorum. AKP’nin böyle bir adayı olduğu konuşuluyor. Ancak ben oraya bakmıyorum. Bu değerlendirmeyi yapacak olan Genel Merkez ve örgüttür. Ancak burada bir de mevcut belediye başkanımız var. Kendisi yol arkadaşımızdır. Belediye Başkanımız aday gösterildiği takdirde kendimize yaptığımız çalışmayı aynı şekilde onun için de yaparız. Burada kararı verecek olan Genel Merkezi’mizdir.” diye konuştu.